Hledat

Fotogalerie

Nejnovější fotka

fotogalerie

Menu




Reklamní partner

Klub BONUS

YouTube TV

TOPlist



Dokončena první etapa

14. března 2023

KOLÍN: Živé ploty

Dokončena první etapa úpravy zeleně na centrálním hřbitově. Bude to praktické a bude se to líbit?

První krok obnovy živých plotů byl předán realizační firmou dne 10.03.2023 bez zjevných vad a nedodělků. Obnova spočívala v pokácení přerostlých porostů tvořených z různých druhů a kultivarů tújí, které svou velkostí již nebyly vhodné do úzkých prostor mezi hroby.

Nová výsadba živého plotu byla realizována okamžitě po vykácení a odstranění pařezů, pro brzké zapojení nového živého plotu a optického oddělení jednotlivých řad hrobů. Výsadba bude po dobu pěti let udržována realizační firmou, pro zapěstování funkčního živého plotu.

V této souvislosti apelujeme na nájemníky hrobových míst, aby dodržovali striktně provozní řád hřbitova, především v souvislosti s výsadbou vlastních dřevin v okolí hrobů, úpravě nového živého plotu a umísťováním schránek, mimo hrobové místo. Schránky umístěné za hroby do nově založených živých plotů znemožňují potřebnou péči a především zabraňují osvětlení tújí po celé výšce. Túje následně hnědnou v místě, kde jsou zastíněny schránkami a jsou tím trvale poškozeny.

Zdroj: Město Kolín.

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | registrace | mapa stránek | diskuzní fórum