Hledat

Fotogalerie

Nejnovější fotka

fotogalerie

Menu




Reklamní partner

Klub BONUS

YouTube TV

TOPlist



Tašky na třídění odpadu

5. března 2023

KAMENICE NAD LIPOU: Tašky na třídění odpadu

Zákonnou povinností každého občana je třídit odpad. Nový zákon o odpadech dále ukládá městům a obcím tzv. třídící cíle, tedy povinnost zajistit, aby vytříděné recyklovatelné složky komunálního odpadu (papír, plast, sklo, kovy, biologický odpad...) tvořily v roce 2025 alespoň 60 % z celkového množství odpadů. Od roku 2030 bude platit zákaz tyto vytříditelné složky skládkovat (uložit na skládku).

Celková cena za odvoz a likvidaci komunálního odpadu se neustále zvyšuje. Proto je velmi důležité věnovat pozornost třídění odpadů a snižovat jeho množství ukládané na skládku. Vzhledem k těmto skutečnostem město Kamenice nad Lipou ve spolupráci se společností EKO-KOM zajistilo pro své občany sady tašek na třídění komunálního odpadu. Tyto barevně rozlišené tašky jsou vyrobené z omyvatelných materiálů a slouží k opakovanému použití.

Tašky jsou určeny pro občany s trvalým pobytem v Kamenici nad Lipou a zaplaceným poplatkem za komunální odpad v roce 2023. Vydávat se bude pouze jedna sada (modrá, žlutá a zelená) na domácnost, která v minulých letech ještě žádnou neobdržela.

Tašky jsou zdarma a je možné je vyzvednout na Městském úřadě, 1. patro dveře č. 23/II od 1. března 2023.

Zdroj: Město Kamenice nad Lipou.

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | registrace | mapa stránek | diskuzní fórum