Hledat

Fotogalerie

Nejnovější fotka

fotogalerie

Menu




Reklamní partner

Klub BONUS

YouTube TV

TOPlist



Velikonoční veselice

17. března 2024

JINDŘICHŮV HRADEC: Velikonoční veselice

Velikonoční veselice znovu připomene svátky jara.

V sobotu 23. března 2024 jste zváni na tradiční Velikonoční veselici do Muzea Jindřichohradecka ve Štítného ulici a náměstí Míru.

Vítání jara a Velikonoc zahájíme letos společným průvodem v Jindřichově Hradci před budovou Muzea Jindřichohradecka ve Štítného ulici již v 9:30. Procesí zamíří na náměstí Míru, kde ukotvíme strom Kraslicovník za doprovodu bubnů dětského rytmického orchestru Hakuna Matata, Krojové družiny z Jarošova nad Nežárkou a okřídlenců na chůdách Divadla Studna. Na náměstí Míru bude letošní novinkou Velikonoční jarmark s workshopy pro děti pořádaný městem Jindřichův Hradec. Jarmark návštěvníkům nabídne tematické zboží, ale také dobroty patřící nejen k Velikonocům. Ve 13:00 na náměstí vystoupí Krojová družina z Jarošova nad Nežárkou s programem „Česká beseda“.

V areálu muzea na vás budou čekat natěšení prodejci, pestré tvůrčí dílny a společné vymalování obří kraslice určené následně pod strom Kraslicovník. Programy v minoritském klášteře začínají od 10:00 a potrvají do 16:00. Pro děti i dospělé bude připravena velká řada dílniček, na kterých si budete moci vyrobit nejen nejrůznější velikonoční dekorace z rozličných materiálů, ale také si budete moci uplést velikonoční pomlázku, upéct jidáše a třeba vyzkoušet i tradiční techniku batikování voskem při zdobení kraslic se členy Krojové družiny z Jarošova nad Nežárkou. Proutky, vajíčka a vše ostatní potřebné bude pro zájemce k dispozici na místě. Můžete nahlédnout pod ruce sklářskému mistru, který přímo před vámi vyrobí skleněné figurky. Potěšte sebe, blízké i prodejce nákupem na velikonočních trzích chráněných dílen místních i z okolí, například sdružení Otevřená OKNA, Domova Kopretina z Černovic, místního výchovného ústavu, Nazaretu z Borovan a mnoha dalších.

Během dne vystoupí Krojová družina z Jarošova nad Nežárkou, průvod zpestří Divadlo Studna se svými maskami na chůdách a divadelním představením v barokní kapli Nanebevzetí Panny Marie. Roztančí vás, a snad i rozezpívá, známá cimbálová kapela Notečka a dlouhoruký harmonikář Ondra Vácha, který nás bude téměř po celý program hudebně doprovázet.

Těšíme se na vás a na to, že společně přivítáme jaro.

Zdroj: Město Jindřichův Hradec.

Připravil autor: Miroslav Galko - RegionálníMagazíny.cz.

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | registrace | mapa stránek | diskuzní fórum