Hledat

Fotogalerie

Nejnovější fotka

fotogalerie

Menu




Reklamní partner

Klub BONUS

YouTube TV

TOPlist



Zajištění zubní pohotovosti

1. prosince 2023

JINDŘICHŮV HRADEC: Zajištění zubní pohotovosti

Zubní pohotovost na prosinec 2023 zde >>>

Informace o zajištění zubní pohotovosti od 1. ledna 2024.

Od nového roku by měla skončit zubní pohotovost na Jindřichohradecku a měla by se přesunout do Českých Budějovic. Podle zákona č. 372/2011 Sb., o zdravotních službách zajišťuje pohotovostní služby kraj, který bude od 1. 1. 2024 provozovat metropolitní zubní pohotovost pro celé jižní Čechy v Českých Budějovicích.

Ta bude dle vyjádření hejtmana Jihočeského kraje Martina Kuby fungovat 365 dní v roce a oproti té, která byla do teď v českobudějovické nemocnici bude mít rozšířené ordinační hodiny ve všední den o 1 hodinu, o víkendech o 2 hodiny. Provoz ve všední den bude od 16-22 hod., o víkendu a státních svátcích 8-20 hod. Pohotovost je určena všem Jihočechům, kteří nemají po ordinační době zubní ordinace možnost akutního ošetření. Pohotovost bude sídlit na adrese Lidická tř. 439/78 (bývalý objekt Regina nebo aktuálně pobočka České spořitelny na Lidické).

„Chápu, že pro někoho s nutností dojet v akutním případě do Českých Budějovic, se může jevit jako problém, ale vzhledem k tomu, že se nejedná o život ohrožující stavy, které nevznikají z minuty na minutu a které nepotřebujeme řešit denně, tak je tohle provozně i ekonomicky nejracionálnější řešení, jak pro Jihočechy zajistit v téhle oblasti co nejlepší péči,“ řekl hejtman Kuba.

Zdroj: www.kraj-jihocesky.cz

„Tento krok kraje respektujeme a rozumíme tomu, že zabezpečení pohotovostních služeb není jednoduchá záležitost, ale přesto se nadále budeme snažit vést jednání, která by mohla směřovat k obnovení pohotovostní služby v Jindřichově Hradci. Prozatím je pro jakákoliv další vyjádření příliš brzy. V uvedené záležitosti jsme v úzkém kontaktu s předsedou Oblastní stomatologické komory Jindřichův Hradec Pavlem Havlíčkem a snažíme se prodiskutovat všechny možnosti. V případě, že nastane jakákoliv změna, budeme občany informovat,“ řekl starosta Jindřichova Hradce Michal Kozár.

Zdroj: Město Jindřichův Hradec.

Připravil autor: Miroslav Galko - RegionálníMagazíny.cz.

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | registrace | mapa stránek | diskuzní fórum