Hledat

Fotogalerie

Nejnovější fotka

fotogalerie

Menu




Reklamní partner

Klub BONUS

YouTube TV

TOPlist



Vzpomínkové promítání

5. listopadu 2023

JINDŘICHŮV HRADEC: Vzpomínkové promítání V.

Na stříbrném plátně jindřichohradeckého kina opět ožijí staré časy.

Městská kultura Jindřichův Hradec a zapsaný spolek AV Studio Jindřichův Hradec se sídlem v Kardašově Řečici zve všechny příznivce regionální historie na páté Vzpomínkové promítání do kinosálu jindřichohradeckého Kulturního domu Střelnice. Projekce nově digitalizovaných amatérských filmů autorů z Jindřichohradecka se uskuteční v pondělí 6. listopadu 2023 od 19:00 hodin.

V rámci pátého vzpomínkového večera představí autoři pořadu na plátně kina další nově digitalizované filmové vzpomínky. Opět se diváci mohou těšit na filmový snímek z unikátního filmového archivu rodiny Krninských - tentokrát ukáže bohatě zasněženou zimu v Jindřichově Hradci v roce 1937, tehdejší lyžování a také masopust na dnešním náměstí Míru. Také si připomeneme sté výročí založení Muzea Jindřichohradecka a prvomájové oslavy v roce 1976. Dokumentární filmy doplní krátký hraný snímek a připraveno je také utajené překvapení programu.

Projektu digitalizace filmových záznamů regionálních filmových tvůrců se věnují dva nadšení filmoví amatéři z Kardašovy Řečice – učitel Karel Sláma a podnikatel v oboru elektroniky František Beneš. Ti za finanční podpory měst Jindřichův Hradec a Kardašova Řečice uvádí zpět do života filmové záznamy zachycující nejen rozmanité společenské události, místa a osobnosti regionu, ale také samostatná filmová díla menšího rozsahu místních autorů. Promítané staré filmy doplňují zajímavou hudbou a komentářem, ve kterém představují osoby ve filmech zachycené. „Identifikace osobností, které ve filmech můžeme vidět, je mnohdy obtížná, zapojujeme do ní řadu pamětníků. Daný film se velmi zhodnotí, ale určení osob musí být naprosto správně,“ vysvětluje Karel Sláma.

Vstupenky je možné zakoupit v pokladně KD Střelnice nebo on-line na:

www.kultura.jh.cz

Zdroj: Město Jindřichův Hradec.

Připravil autor: Miroslav Galko - RegionálníMagazíny.cz.




22. února 2023

JINDŘICHŮV HRADEC: Vzpomínkové promítání

Přijďte se podívat na unikátní historické restaurované filmy o našem městě a okolí.

Městská kultura Jindřichův Hradec a AV studio Jindřichův Hradec připravilo již čtvrtý večer věnovaný vzpomínkovému promítání filmů s regionální tématikou od místních amatérských filmařů. Uskuteční se v kině Střelnice v pondělí 6. března od 19:00.

Ve čtvrtém večeru nabídneme reportáž z jindřichohradeckého prvomájového průvodu v roce 1975, dále z otevření 4. Základní školy v J. Hradci a masopustní rej z roku 1966 v Kardašově Řečici. Za pozornost stojí i další dokument Františka Čecha z června 1999 z tehdejšího otevření rekonstruovaného náměstí v Kardašově Řečici, kterého se zúčastnil i jindřichohradecký pěvecký sbor Smetana (dirigoval p. Emil Snížek) a mnoho regionálních osobností.

Součástí večera bude také křest prvního DVD obsahujícího některé filmy představené během minulých vzpomínkových promítání.

Vstupenky v pokladně KD Střelnice nebo na webu:

www.kultura.jh.cz

Zdroj: Město Jindřichův Hradec.

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | registrace | mapa stránek | diskuzní fórum