Hledat

Fotogalerie

Nejnovější fotka

fotogalerie

Menu




Reklamní partner

Klub BONUS

YouTube TV

TOPlist



Vánoční výzdoba

29. října 2023

JINDŘICHŮV HRADEC: Vánoční výzdoba

Vánoční chaloupky budou na náměstí déle, pět jich přibude na Masarykově náměstí. Atmosféru podtrhne i nový světelný prvek.

V letošním roce začne advent v Jindřichově Hradci už 20. listopadu, kdy budou otevřené vánoční chaloupky jak na náměstí Míru, tak nově jich přibude pět i na Masarykově náměstí v prostoru u kašny, zády ke Klášterské ulici. „Rozmístění stánků na horním náměstí jsme konzultovali s městským architektem, který se podílel i na výběru barvy stánků ve spolupráci se službami města, aby korespondovaly k nové ozdobě,“ vysvětlil starosta Michal Kozár. Občerstvit se nebo si koupit vánoční zboží budete moci až do 7. ledna 2024.

„Po dohodě s vedením služeb města nebudeme jednu chaloupku na Masarykově náměstí obsazovat tržními prodejci, ale bude k dispozici zástupcům sociálních organizací zdarma pro dobročinné účely. Stánek si mohou vypůjčit na maximálně 3 po sobě jdoucí dny, aby se mohli prostřídat a po dohodě bude možné výpůjčku i opakovat,“ řekl starosta Jindřichova Hradce Michal Kozár. Chaloupka bude k dispozici po celou dobu, vyjma hlavního víkendu 9. a 10. prosince 2023, kdy jsou ve městě plánované adventní trhy. „V pondělí 18. prosince bychom se v ní chtěli vystřídat s kolegy radními a prodávat v ní mimo jiné i městský punč. Výtěžek bychom potom dali na vánoční dárky pro děti z azylového domu v Políkně,“ dodal starosta Kozár. Samotnou organizaci stánků zajišťují Služby města Jindřichův Hradec.

Atmosféru na horním náměstí podtrhne i nová vánoční ozdoba se znakem města Jindřichův Hradec, která přes adventní období nahradí v parku malé vodotrysky. U té se budete moci i fotit. Veškerá vánoční výzdoba ve městě se rozsvítí společně s vánočním stromem na náměstí Míru v sobotu 2. prosince 2023 v 18:00 hodin.

Zdroj: Město Jindřichův Hradec.

Připravil autor: Miroslav Galko - RegionálníMagazíny.cz.

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | registrace | mapa stránek | diskuzní fórum