Hledat

Fotogalerie

Nejnovější fotka

fotogalerie

Menu




Reklamní partner

Klub BONUS

YouTube TV

TOPlist



Prohlídka Madety

8. května 2023

JINDŘICHŮV HRADEC: Prohlídka Madety

Starosta si prohlédl hradecký závod Madety.

Ve středu 3. května 2023 navštívil starosta města Michal Kozár společně s radním Josefem Nejedlým hradecký závod firmy Madeta. „Rád bych poděkoval panu řediteli Teplému, že mi umožnil podívat se do provozu mlékárny, která patří k nejvýznamnějším zaměstnavatelům v Jindřichově Hradci,“ řekl starosta Kozár. V současné době je zde zaměstnáno cca 240 lidí.

Na prohlídku oba představitele města pozval obchodní a marketingový ředitel mlékárny Ing. Jan Teplý a po výrobě je i s doprovodem provázel ředitel závodu Radek Dohnal.

„Moderní historie mlékárny v Jindřichově Hradci se začala psát v roce 1973, kdy byl zahájen provoz sušárny mléka o kapacitě 180 tisíc litrů mléka za den. Později, v roce 1977, byla do provozu uvedena i mlékárna,“ přiblížil historii společnosti ředitel Jan Teplý. Madeta Jindřichův Hradec se specializuje především na výrobu mléčných dezertů Lipánek nebo Lahůdka. Vyrábí se zde také jihočeské tvarohy, jogurty, zakysané smetany a zákysy. Další specialitou tohoto závodu je zrající sýr Romadur, nebo jeho mladší bratr syreček. „Roku 2012 se do Jindřichova Hradce přesunula výroba jihočeského cottage,“ dodal Teplý.

Zdroj: Město Jindřichův Hradec.

Připravil autor: Miroslav Galko - RegionálníMagazíny.cz.

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | registrace | mapa stránek | diskuzní fórum