Hledat

Fotogalerie

Nejnovější fotka

fotogalerie

Menu




Reklamní partner

Klub BONUS

YouTube TV

TOPlist



Na tom našem dvorku

6. července 2023

JINDŘICHŮV HRADEC: Na tom našem dvorku

Vydejte se na komentované procházky městem, tentokrát s podtitulem "Na tom našem dvorku... hradeckém".

Město Jindřichův Hradec ve spolupráci s Fakultou managementu VŠE připravilo pro všechny zájemce o historii města nad Vajgarem další komentované procházky Jindřichova Hradce, tentokrát nazvané „Na tom našem dvorku… hradeckém“. Procházky se uskuteční v pondělí 17. července v 15:00 a 18:00 a v pondělí 7. srpna ve stejných časech. Sraz účastníků procházek je před Langrovým domem na náměstí Míru. Letošní procházky volně navazují na předešlé putování “Za hudebními poklady Jindřichova Hradce“ a „Od hospody k hospodě“.

Přijměte pozvání na procházky po vybraných jindřichohradeckých dvorech a dvorcích. Projdete se místy, která běžně nejsou přístupná. Nechte si vyprávět příběhy ze života jejich obyvatel, ale i z dávné historie, třeba o plánech Anny z Rožmberka nebo o životě bohatého obchodníka Melichara Hofmana. Svá tajemství poodhalí i malebná jindřichohradecká zákoutí. Zavítáte také na dvůr Fakulty managementu. Zavzpomínáme na zakladatele jihočeské archeologie nebo na tzv. kokos.

Prohlídky povedou certifikovaní průvodci Věra Kubátová a Martin Musil, spolupráci přijal proděkan Fakulty managementu Mojmír Sabolovič. Těšíme se na Vás.

Poděkování za vstřícnost a podporu patří manželům Kasperovým z Cyklopenzionu Kasper, Petrovi Köhlerovi a Blance Volfové z Hotelu Vajgar, manželům Pokorným a Sabině Langerové z Langrova domu.

Vstupenky na procházky lze zakoupit v pokladně KD Střelnice nebo on-line na:

www.kultura.jh.cz

Zdroj: Město Jindřichův Hradec.

Připravil autor: Miroslav Galko - RegionálníMagazíny.cz.

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | registrace | mapa stránek | diskuzní fórum