Hledat

Fotogalerie

Nejnovější fotka

fotogalerie

Menu




Reklamní partner

Klub BONUS

YouTube TV

TOPlist



Cyklostezka z Rezkovy

1. května 2023

JINDŘICHŮV HRADEC: Cyklostezka z Rezkovy

Cyklostezka z Rezkovy ulice do Dolního Skrýchova by měla být hotová ještě letos, záleží na tom, jestli město na stavbu získá dotaci. Na 4. základní škole se chystá výměna oken jednoho z pavilonů. Město podpoří dotacemi pořádání sportovních akcí a sportovní reprezentaci města. To jsou témata, která řešili městští radní na svém posledním jednání.

Cyklostezka z Rezkovy ulice do Dolního Skrýchova by měla být hotová ještě letos, záleží na tom, jestli město na stavbu získá dotaci.

Rada města schválila návrh zadání veřejné zakázky na novostavbu cyklostezky z Rezkovy ulice do Dolního Skrýchova. Stezka o délce zhruba 1,7 km a šířce 3 metry bude sloužit jak cyklistům, tak chodcům. Stezka bude začínat u vchodu do areálu skateparku, poblíž čerpací stanice MOL v Rezkově ulici v Jindřichově Hradci. Dále bude stezka pokračovat pod železniční tratí kolem řeky Nežárky, následně podél tratě, historickou dubovou alejí až do Dolního Skrýchova, kde se napojí na účelovou komunikaci. „Na stavbu má město požádáno o dotaci z 36. výzvy IROP. O tom, jestli město dotaci, která pokryje až 85 % uznatelných nákladů, získá, bude rozhodnuto nejpozději v červnu. Stavba by pak měla začít 10. července a hotovo bude do 24. listopadu letošního roku. V případě nezískání dotace nebude projekt realizován,“ vysvětlil starosta Jindřichova Hradce Michal Kozár.

Na 4. základní škole se chystá výměna oken jednoho z pavilonů

Rada města schválila návrh zadání veřejné zakázky na výměnu oken a opravu fasády jednoho z pavilonů 4. základní školy na sídlišti Vajgar. "Jde o výměnu oken školní jídelny a kromě nových oken půjde i o vyspravení povrchu, nátěr fasády, nátěry klempířských konstrukcí nebo výměnu dveří a nová bude i prosklená stěna u jídelny,“ řekl místostarosta Jindřichova Hradce Bohumil Komínek. Práce v exteriéru začnou už 19. června a v interiéru 1. července. Celá akce by měla být hotová do 8. září.

Město podpoří dotacemi pořádání sportovních akcí a sportovní reprezentaci města

Rada města schválila poskytnutí pěti dotací z programu na podporu sportu v roce 2023. Konkrétně jde o příspěvky z opatření č. 3 na pořádání sportovních akcí a na sportovní reprezentaci města. HC Střelci získají 20.000 Kč na účast hokejového družstva juniorů roč. 2003 na mezinárodním hokejovém turnaji s názvem U20 Cup, který se uskuteční ve dnech 21. – 23. dubna 2023 ve švédském Vänersborgu. Spolek orientačních sportů město podpoří dotací ve výši 10.000 Kč na pořádání Mistrovství oblastí Vysočina a Jihočeské na klasické trati v orientačním běhu, které se uskuteční 13. května 2023 v Sedle u Číměře. Závod je nominačním závodem na Mistrovství ČR a předpokládaná účast je zhruba 500 závodníků.

Oddíl sportovní gymnastiky TJ Slovan Jindřichův Hradec získá 13.000 Kč na pořádání 6. ročníku Memoriálu Karla Parmy ve sportovní gymnastice žen, který se uskuteční 13. května 2023 v tělocvičně v Jarošovské ulici. Závodu se zúčastní cca 120 závodnic z toho asi 20 domácích. Cyklistický klub Jindřichův Hradec město podpoří dotací ve výši 40.000 Kč na pořádání 24. ročníku etapového závodu v silniční cyklistice s názvem Memoriál Jiřího Hudínka, který se uskuteční ve dnech 19. – 21. května 2023. Sbor dobrovolných hasičů Jindřichův Hradec získal dotaci 9.000 Kč na pořádání soutěží v požárním útoku O pohár starosty města Jindřichův Hradec a 5. ročníku Memoriálu Václava Sedláčka. Obě soutěže se uskuteční 22. dubna 2023 v areálu Územního odboru HZS Jihočeského kraje Jindřichův Hradec v Rezkově ulici.

Zdroj: Město Jindřichův Hradec.

Připravil autor: Miroslav Galko - RegionálníMagazíny.cz.

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | registrace | mapa stránek | diskuzní fórum