Hledat

Fotogalerie

Nejnovější fotka

fotogalerie

Menu




Reklamní partner

Klub BONUS

YouTube TV

TOPlist



JINDŘICHŮV HRADEC: Změna dopravního značení

13. února 2022

JINDŘICHŮV HRADEC: Změna dopravního značení

Upozornění na změny dopravního značení.

Na křižovatce Jarošovské a Claudiusovy ulice u Fakulty managementu VŠE směrem od Jarošova nově stačí dát přednost vozidlům jedoucím po hlavní silnici a není třeba u toho auto zastavit. Dosud byla na křižovatce u Kostela Nejsvětější Trojice značka STOP. Nyní tuto značku nahradila trojúhelníková Dej přednost v jízdě. Těmito značkami upravujícími přednost se řidiči musí řídit v případě, že jsou vypnuté semafory.

FOTO - Křižovatka Jarošovská

Bylo provedeno posouzení křižovatky z hlediska rozhledových poměrů, ze kterého vyplynulo, že změna svislého dopravního značení je možná. Křižovatka je od pondělí do pátku v období od 5.00 do18.00 hodin a v sobotu a neděli od 9.00 do 19.00 hodin řízena světelnými signály.

V poslední době došlo ještě k dalším změnám v dopravní značení

FOTO - Denisova ulice

V Denisově ulici byla posunuta svislá dopravní značka "Nejvyšší dovolená rychlost" blíže ke křižovatce s ulicí Arch. Teplého. K posunutí došlo z důvodu, že bylo již nainstalované dopravní zrcadlo na této křižovatce, a proto není nutné snižovat rychlost v takové délce místní komunikace.

FOTO - Denisova ulice

U vjezdu na stezku pro chodce a cyklisty z Denisovy ulice směrem na Jindřiš došlo z obou směrů k osazení svislého dopravního značení s textem „JINDŘIŠ“ se symbolem chodce a symbolem stezka pro chodce a cyklisty s textem „CHODCI, POUŽIJTE BEZPEČNOU TRASU“. Důvodem osazení tohoto značení bylo, aby měli chodci informaci, že je možno použít bezpečnou trasu směr Jindřiš bez nutnosti přecházení silnice I/34.

Zdroj: město Jindřichův Hradec.

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | registrace | mapa stránek | diskuzní fórum