Hledat

Fotogalerie

Nejnovější fotka

fotogalerie

Menu




Reklamní partner

Klub BONUS

YouTube TV

TOPlist



Svoz stromků

27. prosince 2022

JINDŘICHŮV HRADEC: Svoz stromků

Vánoční stromky se budou svážet průběžně ze stanovišť tříděného odpadu.

Město Jindřichův Hradec informuje své občany o každoročním svozu vánočních stromků. Vánoční stromky jsou sváženy průběžně po celý leden. Svoz vánočních stromků bude probíhat samostatně ze stanovišť tříděného odpadu a v rámci svozu bioodpadu. To znamená, že občané mohou přistavit vánoční stromek společně s nádobou na bioodpad k lednovému termínu svozu nebo donést stromeček ke stanovišti tříděného odpadu.

  • Lednový svoz bioodpadu proběhne v termínu 16. – 18. 1. 2023
  • Únorový svoz bioodpadu proběhne v termínu 13. – 15. 2. 2023

Svoz bioodpadu proběhne ve stejných dnech (tzn. pondělí, úterý, středa) tak, jak jsou občané zvyklí z pravidelného svozu podle harmonogramu. Svoz bude probíhat už od ranních hodin, nádoby tak musí být ke svozu přistaveny nejpozději v 6:00 hodin ráno v den svozu.

Harmonogram svozu bioodpadu je umístěn na webové stránce města (v záložce praktické informace – nakládání s odpady).

Co se týká svozu bioodpadu v zimních měsících, dovolujeme si upozornit občany, že kvalita obsloužení nádob závisí i na povětrnostních podmínkách. Může nastat situace, kdy se za velmi nízké venkovní teploty a vysoké vlhkosti bioodpadu v nádobě nemusí podařit vysypat celý obsah nádoby. V tomto případě občané nádobu uklidí a přistaví ji na další plánovaný termín svozu.

Město v roce 2023 opět nabídne občanům pro lepší manipulaci s bioodpadem kompostovatelné sáčky na bioodpad. Jedná se o sáčky, které jsou vyrobené z kukuřičného škrobu a jsou 100% kompostovatelné. Sáčky budou občanům k dispozici v průběhu ledna při placení místního poplatku.

Zdroj: Město Jindřichův Hradec.

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | registrace | mapa stránek | diskuzní fórum