Hledat

Fotogalerie

Nejnovější fotka

fotogalerie

Menu




Reklamní partner

Klub BONUS

YouTube TV

TOPlist



JINDŘICHŮV HRADEC: Koncert vítězů

14. září 2022

JINDŘICHŮV HRADEC: Koncert vítězů

Talentovaní mladí hudebníci opět předvedou své umění v Jindřichově Hradci. V Jindřichově Hradci se uskuteční tradiční slavnostní koncert vítězů letošního ročníku Mezinárodní rozhlasové soutěže Concertino Praga v rámci 54. ročníku Jihočeského festivalu Concertino Praga. Na koncertě, který se koná v Rytířském sále jindřichohradeckého státního hradu a zámku v pátek 23. září od 19:00 se představí vítěz a finalisté prestižní rozhlasové soutěže mladých hudebníků. Na koncertě vystoupí také houslistka Zuzana Semerádová ze ZUŠ Vítězslava Nováka Jindřichův Hradec.

FOTO: Zuzana Semerádová

Poslední dubnový týden rozhodla mezinárodní porota o finalistech letošního ročníku Concertino Praga. Soutěž se letos uskutečnila pouze v kategorii komorní hra. O vítězství ve Dvořákově rozhlasové soutěži pro mladé hudebníky budou na veřejném finálovém soutěžním koncertě v Rudolfinu v sobotu 16. září 2022 usilovat houslistka Diana Chausheva a klavírista Victor Vichev, oba z Bulharska, italský trumpetista Filippo Lombardi a český houslista Richard Kollert. Jejich finálová vystoupení doprovodí Symfonický orchestr Českého rozhlasu pod taktovkou dirigenta Roberta Jindry.

Týden po vyhlášení výsledků se představí finalisté a také semifinalisté soutěže v rámci tradičního Jihočeského festivalu Concertino Praga. Turné se uskuteční od 19. do 23. září a během koncertů v Českém Krumlově, Bechyni, Třeboni a Jindřichově Hradci nabídne posluchačům to nejlepší z 56. ročníku soutěže.

Jihočeský festival Concertino Praga 2022 se koná pod záštitou starosty města Jindřichův Hradec Jana Mlčáka a za finanční podpory města Jindřichův Hradec.

Vstupenky na pokladně KD Střelnice nebo na www.kultura.jh.cz.

Zdroj: Město Jindřichův Hradec.

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | registrace | mapa stránek | diskuzní fórum