Hledat

Fotogalerie

Nejnovější fotka

fotogalerie

Menu




Reklamní partner

Klub BONUS

YouTube TV

TOPlist



JINDŘICHŮV HRADEC: Dotace pro knihovnu

30. března 2022

JINDŘICHŮV HRADEC: Dotace pro knihovnu

Městská knihovna Jindřichův Hradec obdržela dotaci od Jihočeského kraje na podporu knihoven regionu.

Každý rok dostává jindřichohradecká knihovna dotaci od Jihočeského kraje na výkon regionálních funkcí pro knihovny v jindřichohradeckém regionu. Dotace poslouží 65 knihovnám a pobočkám. Městská knihovna Jindřichův Hradec je jednou z devíti pověřených knihoven Jihočeského kraje výkonem regionálních funkcí. Na rok 2022 bude dotace poskytnuta ve výši 1 842 000 korun pro celý jindřichohradecký region.

Základní úkol knihoven poskytujících regionální funkce je pomoc menším knihovnám v kraji tak, aby se vyrovnal rozdíl mezi poskytovanými službami ve větších i menších knihovnách, aby návštěvníci i v malých knihovnách našli informace, které potřebují a pomocí vzájemných kontaktů se rozšiřovaly služby knihoven, zlepšila komunikace s pověřenými knihovnami, budovaly se zajímavé výměnné fondy, díky kterým se dostanou nové knihy i do knihoven malých obcí, které nemají zdroje na doplňování fondů svých knihoven. Do výkonu regionálních funkcí patří poradenská a konzultační činnost, statistika knihovnických činností, vzdělávání knihovníků, semináře a porady, tvorba výměnných knihovních fondů, jejich cirkulace a distribuce, pomoc při revizi a aktualizaci knihovních fondů, nákup a zpracování knihovních fondů pořízených jednotlivými knihovnami a servis automatizovaného knihovního systému.

Regionální funkce pro knihovny v Jihočeském kraji jsou poskytovány na základě Zákona č. 257/2001 Sb., o knihovnách a podmínkách provozování veřejných knihovnických a informačních služeb (knihovní zákon), programu Podpory zajištění výkonu regionálních funkcí knihoven a Metodického pokynu Ministerstva kultury k zajištění výkonu regionálních funkcí knihoven a jejich koordinaci na území České republiky od roku 2002.

Zdroj: Jindřichův Hradec.

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | registrace | mapa stránek | diskuzní fórum