Hledat

Fotogalerie

Nejnovější fotka

fotogalerie

Menu




Reklamní partner

Klub BONUS

YouTube TV

TOPlist



Svoz vánočních stromků

14. ledna 2024

JIHLAVA: Svoz vánočních stromků

V pondělí začne svoz vánočních stromků.

Svezený bioodpad uloží pracovníci Služeb města Jihlavy na kompostárnu v areálu skládky Henčov, kde bude na jaře naštěpkován a poslouží jako základ nového kompostu.

Služby města Jihlavy (SMJ) začnou svážet použité vánoční stromky. V týdnu od 15. do 19. ledna je budou pověření pracovníci nakládat ručně na kontejnerový vůz a odvážet na skládku. „Prosíme obyvatele Jihlavy, aby vysloužilé stromečky umístili v uvedené termíny ke kontejnerům na komunální či tříděný odpad a my jich tak odvezli co nejvíce najednou. Výrazně nám tak urychlí práci. Navíc pokud nebudou stromečky rozházené po širším okolí kontejnerů, nedojde ke vzniku černých skládek,“ upozornil mluvčí SMJ Martin Málek.

Důležité také je, aby odstrojené vánoční stromky neobsahovaly zbytky ozdob, háčků a jiných příměsí. Svezený bioodpad SMJ uloží na kompostárnu v areálu skládky Henčov. „Tam bude naskládán na hromadu a v jarních měsících naštěpkován. Následně poslouží jako základ do nového kompostu,“ dodal Martin Málek.

Druhý termín pro mimořádný svoz vánočních stromků je zatím naplánován na 27. ledna. „Toto datum může být ale ještě změněno. Záleží na tom, jak se stromky budou v ulicích Jihlavy objevovat,“ podotkl mluvčí SMJ.

A věděli jste, co se děje s neprodanými vánočními stromky? Některé z nich jdou od prodejců i do zoologických zahrad. Třeba v Jihlavě slouží nejen jako okus pro lamy, zebry nebo ovce, ale zabaví i tygra. Podívejte se na video na FB Zoo Jihlava:

https://www.facebook.com/zoojihlava

Zdroj: Město Jihlava.

Připravil autor: Miroslav Galko - RegionálníMagazíny.cz.

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | registrace | mapa stránek | diskuzní fórum