Hledat

Fotogalerie

Nejnovější fotka

fotogalerie

Menu




Reklamní partner

Klub BONUS

YouTube TV

TOPlist



Rozkopané chodníky

29. září 2024

JIHLAVA: Rozkopané chodníky

Za rozkopané chodníky v Jihlavě bude T-Mobile platit pokuty.

Stále neschůdné chodníky na třídě Legionářů, Fritzově, Nerudově nebo na Majakovského ulici už měly být v pořádku opravené. Přitom na nich stále probíhají výkopové práce. Za nepříjemnou situaci se městu omluvila firma T-Mobile.

FOTO: Chodník na třídě Legionářů

Společnost T-Mobile pokládá v Jihlavě do chodníků optické sítě a měla na práce povolení od správce komunikací, Služeb města Jihlavy, pouze do konce prázdnin. Do 31. srpna 2024 měla být opravena třída Legionářů a do poloviny září měly být práce dokončeny i na všech ostatních chodnících.

„Za nedodržení termínů budou uplatněny sankce ze strany správce komunikací. Navíc při provádění výkopových prací nebyly ze strany dodavatele opakovaně dodržovány městem stanovené podmínky. Výkopy nebyly např. dostatečně zabezpečeny, výkopek byl umístěn na komunikacích a docházelo tak k jejich znečištění. Navíc dodavatelská firma pří výkopových pracích mnohokrát porušila kabely veřejného osvětlení i vodovod,“ zlobí se primátor Jihlavy Petr Ryška.

FOTO: Uzavřený chodník

Kabely podle jeho slov pokládala do země v rozporu s projektem, například místo do hloubky 120 cm v místě křížení s komunikacemi jen do hloubky necelých 80 cm. Primátor Petr Ryška se proto setkal s vedením společnosti T-Mobile a se zástupci stavební firmy Losky, která práce pro T-Mobile provádí. Ti uznali, že chyby a zpoždění zavinili a T-Mobile se za to městu omluvil.

Zástupci společnosti slíbili, že práce budou nyní dokončeny co nejrychleji. „Nyní je zřetelný výrazný posun prací, především na třídě Legionářů, kde by práce měly být dokončeny do konce tohoto týdne," informoval primátor. Sankce uložené za zdržení i za nedostatky na stavbě však zůstávají v platnosti. „Navíc jsme se rozhodli, že příště nebude město Jihlava společnosti T-Mobile dávat povolení na práce ve více ulicích najednou,“ uzavřel Petr Ryška.

Zdroj: Město Jihlava.

Připravil autor: Miroslav Galko - RegionálníMagazíny.cz.

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | registrace | mapa stránek | diskuzní fórum