Hledat

Fotogalerie

Nejnovější fotka

fotogalerie

Menu




Reklamní partner

Klub BONUS

YouTube TV

TOPlist



Mariánský sloup

3. března 2024

JIHLAVA: Mariánský sloup

Mariánský sloup v noci zářil třemi barvami na podporu vážně nemocných.

Den vzácných onemocnění se koná každoročně poslední únorový den. Smyslem akce je ukázat široké veřejnosti i těm, kteří se podílejí na rozhodování o otázkách zdravotní a sociální péče, co vzácná onemocnění jsou a co znamenají pro život pacientů.

FOTO: Nasvícený Mariánský sloup

Po setmění se ve čtvrtek 29. února rozsvítil třemi barvami Mariánský sloup na horním Masarykově náměstí. Růžová, modrá a zelená barva připomínají Den vzácných onemocnění.

Vzácná onemocnění jsou závažná a v naprosté většině nevyléčitelná. Lidé, kterým vstoupí do života, musí začít znovu. Představy o rodině, škole, práci, přátelích i zálibách najednou neplatí. Radost z budoucnosti vystřídají obavy. Vzácná onemocnění stavějí lidi do složitých situací. Dlouhá cesta ke správné diagnóze, nedostatečná informovanost o jednotlivých nemocech, náročné vyhledávání specializované péče, neodpovídající nastavení sociální podpory nebo nepochopení okolí, to jsou vše důvody, proč je naše společná práce důležitá.

Stejně jako Jihlava se do trikolory zahalily třeba i Tančící dům a Petřínská rozhledna v Praze, Baťův mrakodrap ve Zlíně nebo Špalíček v Chebu.

Zdroj: Město Jihlava.

Připravil autor: Miroslav Galko - RegionálníMagazíny.cz.

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | registrace | mapa stránek | diskuzní fórum