Hledat

Fotogalerie

Nejnovější fotka

fotogalerie

Menu




Reklamní partner

Klub BONUS

YouTube TV

TOPlist



Brněnský most

13. března 2024

JIHLAVA: Brněnský most

Brněnský most se dočasně uzavře pro chodce i vozidla.

Důvodem je plánovaná rekonstrukce dvou klenbových mostů a opěrných zdí, která by měla trvat od března do srpna letošního roku.

Oprava Brněnského mostu se plánuje již několik let, ale kvůli náhlejším stavebním akcím byl projekt několikrát odsunut do dalšího roku. V letošním roce se vedení města rozhodlo akci již více neoddalovat. Starý Brněnský most se autům, chodcům i cyklistům uzavře na pět měsíců již v březnu.

FOTO: Provizorní výdřevy, které byly k mostu přistavěny ve dvou etapách v letech 2019 a 2020, fungovaly dostatečně a zajišťovaly potřebnou bezpečnost.

„V rámci první etapy se provedou opravy stávajících kamenných klenbových mostů a kamenných opěrných zdí. U klenbových mostů bude sanována spodní stavba a nosná konstrukce. Spodní stavba bude sanována současně i u opěrných zdí. Dále budou zhotoveny nové římsy s přitěžovací deskou včetně zábradlí a bude provedena výměna vozovkových vrstev na mostech a zdech. V rámci stavby vzniknou také nové chodníky, část cyklostezky a veřejné osvětlení,“ doplnil Tomáš Kejval z odboru rozvoje města.

Dle projektové dokumentace jsou předpokládané náklady 26 mil. Kč vč. DPH. Stavba bude plně financována městem Jihlavou, bez podpory dotace.

Zdroj: Město Jihlava.

Připravil autor: Miroslav Galko - RegionálníMagazíny.cz.

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | registrace | mapa stránek | diskuzní fórum