Hledat

Fotogalerie

Nejnovější fotka

fotogalerie

Menu




Reklamní partner

Klub BONUS

YouTube TV

TOPlist



Bezplatné parkování

13. října 2024

JIHLAVA: Bezplatné parkování

Město pro dojíždějící rozšiřuje nabídku parkování zdarma.

Pro dojíždějící město rozšiřuje nabídku parkovacích míst. Nyní už je v Jihlavě téměř tisíc bezplatných parkovacích stání a vznikají další.

Mluvčí jihlavského magistrátu Radovan Daněk podrobněji popisuje parkoviště zdarma pro dojíždějící.

FOTO: Bezplatné parkoviště u Jihlavanu s 55 parkovacími místy

Aktuálně je v Jihlavě 927 doporučených míst zdarma, kde parkování dojíždějících nepřekáží místním lidem, a dalších 1164 míst ve fialovém režimu, kde lze za 50 korun stát až třináct hodin nebo se zde dá parkovat po registraci v automatu nebo v aplikacích dvě hodiny zdarma.

"Systémem parkování tak pokrýváme již významnou část denních dojíždějících do města. Těší nás, že někteří dojíždějící začali využívat pro dojížďku také veřejnou hromadnou dopravu, čímž hodně odlehčují dopravě ve městě," říká David Beke, radní města pověřený zaváděním systému parkování.

P+R Žižkova je podle jeho slov asi pod největším tlakem. "Situaci sledujeme, proto jsme na parkovišti vytvořili nových sedmnáct stání, dalších jedenáct ještě vyznačíme na komunikaci podél hřbitova, kde nyní řidiči parkují i na chodníku a je jim úplně jedno, že se tam nedostanou chodci," doplnil. Kapacita záchytného parkoviště se tak zvýší o čtvrtinu. Město ale na P+R parkovištích nebude tolerovat dlouhodobě odstavená auta. Jejich tlaku proto bude čelit zavedením maximální doby stání na 24 hodin od pondělí do pátku.

Pro bezplatné parkování jsou doporučena parkoviště na Jiráskově ul. u stavebnin (41 + 13 dalších míst během následujícího měsíce) a na fotbalovém stadionu FC Vysočina (34 míst), Na Stoupách (76 míst), na Mlýnské ulici (83 míst) nebo na Okružní za kotelnou (62 míst). Některá z parkovišť město zřídilo nově nebo na nich rozšířilo kapacitu.

FOTO: Bezplatné parkoviště na Jiráskově ulici u stavebnin (bývalá Ferona) pojme příští měsíc 54 aut

Týdenní zpoždění z důvodu špatného počasí mělo lajnování parkoviště v blízkosti centra na Znojemské u Jihlavanu. Teď už tam ale je k dispozici 55 míst. Dokončuje se také prořezávka zeleně a úpravy ploch v ulici Ke Skalce u krajského úřadu, kde bude v nejbližší době k dispozici dalších 93 míst. Ještě do konce roku by mělo být zprovozněno také parkoviště na ul. Romana Havelky pod přivaděčem.

Všechny parkovací plochy pro dojíždějící jsou podrobně popsány na webu:

www.jihlava.cz/dojizdejici

Zdroj: Město Jihlava.

Připravil autor: Miroslav Galko - RegionálníMagazíny.cz.

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | registrace | mapa stránek | diskuzní fórum