Hledat

Fotogalerie

Nejnovější fotka

fotogalerie

Menu




Reklamní partner

Klub BONUS

YouTube TV

TOPlist



Uzavírka poboček pošty

2. května 2023

JIHLAVA: Uzavírka poboček pošty

Jihlava se s poštou dohodla na výměně uzavíraných poboček.

Česká pošta trvá na tom, že v Jihlavě uzavře dvě pobočky. Po pondělním jednání vedení města s představiteli pošty je jisté, že pobočka na Havlíčkově ulici u vlakového nádraží bude zachována výměnou za pobočku v Heleníně. O budoucí dostupnosti poštovních služeb v Horním Kosově město bude s poštou ještě jednat.

Pobočka České pošty Jihlava 2 na Havlíčkově ulici, která zůstane zachována na úkor Helenína, je více než desetinásobně využívanější než pobočka Jihlava 3 (Helenín), kterou pošta uzavře do konce června letošního roku. Například za celý loňský rok v Heleníně zaznamenali celkově jen něco málo přes 10 tisíc klientských transakcí, zatímco na poště v Havlíčkově ulici klienti vyřešili víc než 105 tisíc transakcí.

Na konci června Česká pošta zruší a uzavře také pobočku v Horním Kosově na ulici S. K. Neumanna. Tam žádost o zachování poštovních služeb v této rozrůstající se oblasti pošta zatím zamítla. Město však bude dál o možnostech zachování služeb s managmentem státního podniku jednat. Pošta své kroky spojené s uzavřením 300 poboček v celé zemi zdůvodňuje neustále klesající poptávkou po tradičních poštovních službách a čtyřicetiprocentním poklesem zájmu o poštovní služby.

„Je nám líto obyvatel Helenína, že přijdou o poštovní služby blízko svého bydliště, ale pošta nebyla ochotná ustoupit ze svého záměru. V případě Horního Kosova ještě s poštou jednáme alespoň o zachování služeb ve formě pobočky Pošta partner plus,“ uvedl primátor Jihlavy Petr Ryška.

Zdroj: Město Jihlava.

Připravil autor: Miroslav Galko - RegionálníMagazíny.cz.

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | registrace | mapa stránek | diskuzní fórum