Hledat

Fotogalerie

Nejnovější fotka

fotogalerie

Menu




Reklamní partner

Klub BONUS

YouTube TV

TOPlist



Purpurový listopad

15. listopadu 2023

JIHLAVA: Purpurový listopad

Morový sloup bude svítit purpurově.

Jihlava se připojí ke Světovému dni předčasně narozených dětí. Ve čtvrtek 16. listopadu nechá vedení města nasvítit morový sloup purpurovou barvou.

Světový den předčasně narozených dětí si připomeneme také v Jihlavě. Vedení města nechá 16. listopadu nasvítit morový sloup v purpurové barvě. Právě ta se stala symbolem nedonošených dětí po celém světě.

https://www.nedoklubko.cz/svetovyden/

V Nemocnici Jihlava se ročně narodí 1300 dětí a z nich 300 předčasně. „Rádi bychom podpořili osvětu o tom, že pečujeme o nezralé novorozence. Miminka, která se narodila dříve, než měla, která by bez péče lékařů a sestřiček nepřežila.

FOTO: Purpurový sloup

Rodiče jsou mnohdy v situaci, kdy se bojí o život svého dítěte. A my jim tímto chceme dát také vědět, že u nás jsou v těch nejlepších rukách,“ uvedla jihlavská dětská lékařka Bohdana Čarková.

https://www.nemji.cz/

S péčí o nezralé novorozence pomáhá organizace Nedoklubko. Kromě drobných dárků pro rodiče se díky ní pořídila i ohřívačka dětského mléka na novorozeneckou JIP.

„My jsme si ji museli doslova vyběhat,“ připomněla s úsměvem neonatoložka Eva Škorpíková akci Běh a procházka pro miminka do dlaně. Ten se v Jihlavě uskutečnil letos v květnu a dobrovolné startovné přispělo právě na nákup přístroje.

https://www.nedoklubko.cz/projekty/beh/

Kromě morového sloupu, který se zahalí do purpurové barvy 16. listopadu ihned po setmění na celou noc, bude v Jihlavě svítit stejnou barvou například i novorozenecká JIP. Akce je však celosvětová, připojí se i Eifellova věž v Paříži, Opera v Sydney nebo Olympiaturm v Mnichově.

Zdroj: Město Jihlava.

Připravil autor: Miroslav Galko - RegionálníMagazíny.cz.

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | registrace | mapa stránek | diskuzní fórum