Hledat

Fotogalerie

Nejnovější fotka

fotogalerie

Menu




Reklamní partner

Klub BONUS

YouTube TV

TOPlist



Prázdniny - Sdílená kola

17. září 2023

JIHLAVA: Prázdniny - Sdílená kola

Během prázdnin proběhlo přes 11 tisíc výpůjček sdílených kol.

Výpůjčky za červenec a srpen tak ušetřily 2 516 kg CO2. Registrovaných uživatelů má v Jihlavě dodavatel sdílených kol společnost Nextbike přes 8 a půl tisíce. Jedna stanice změnila svoji polohu a další tři přibyly.

Uživatelé sdílených kol, ale i úředníci jihlavského magistrátu, kteří sdílená kola často využívají pro přejezdy mezi jednotlivými pracovišti, si musí zvyknout na novou polohu stanice v centru. Ta se totiž přesunula z frekventovaného chodníku před vchodem do historické budovy radnice na Masarykovo náměstí ke stojanům na kola, které jsou naproti vstupu do ulice Matky Boží. Jedna nová stanice ale přibyla u parku za radnicí, tedy naproti restauraci Bílý Mák, dále pak mezi ulicemi Ječná a Žitná a také na ulici Mlýnská.

Právě stanice u jihlavské radnice je jednou z nejvyužívanějších. O prázdninách si zde uživatelé kola půjčili více než tisíckrát. Místo vedle hlavního vchodu do historické budovy a hned vedle frekventované zastávky ale nebylo pro stanoviště věčně plné kol vyhovující, proto společnost na základě výzvy z magistrátu rozhodla o přesunutí na zmíněné Masarykovo náměstí.

Přesto nebylo stanoviště u radnice tím nejvyužívanějším. Dlouhodobě je jihlavskou top stanicí ta u Gymnázia Jihlava. O prázdninách byla využita více než 1300 krát. Na druhém místě je zmíněná stanice u radnice a na třetím místě je stanice na dolním Masarykově náměstí, kde se během července srpna uskutečnilo 880 výpůjček. Aplikace Nextbike, přes kterou lze kola vypůjčit má v Jihlavě již přes osm a půl tisíce uživatelů.

Jak se zaregistrovat, jaké jsou ceny za půjčování kol, případně jak služba funguje v Jihlavě, můžete zjistit na stránce nebo ve stejnojmenné mobilní aplikaci:

www.nextbikeczech.com

Zdroj: Město Jihlava.

Připravil autor: Miroslav Galko - RegionálníMagazíny.cz.

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | registrace | mapa stránek | diskuzní fórum