Hledat

Fotogalerie

Nejnovější fotka

fotogalerie

Menu




Reklamní partner

Klub BONUS

YouTube TV

TOPlist



Pošta Horní Kosov

5. července 2023

JIHLAVA: Pošta Horní Kosov

Pošta na Horním Kosově funguje bez přerušení. Od 1. července 2023 skončilo v Česku celkem 300 poboček České pošty. Jihlavané to však prakticky nezaznamenají. Restrukturalizace tohoto státního podniku se obyvatel Jihlavy díky finanční pomoci města téměř nedotkla.

Ze dvou poboček, které měly být původně v Jihlavě zrušeny, tedy na Havlíčkově ulici u hlavního nádraží a na Horním Kosově na ulici S. K. Neumanna, nebyla zrušena ani jedna. „Pobočku u nádraží na Havlíčkově ulici jsme zachovali výměnou za pobočku Helenín, kterou průměrně navštívilo přibližně 15 lidí denně a myslím si, že na obyvatele Jihlavy uzavření této pobočky nebude mít vůbec žádný vliv,“ řekl primátor Jihlavy Petr Ryška.

FOTO: Primátor Jihlavy Petr Ryška a Pavla Nešpůrková z České pošty podepisují smlouvu

Pobočku na Horním Kosově město kompletně převzalo a funguje v režimu Pošta Partner +. Jihlavě se navíc podařilo vyjednat s Českou poštou převzetí této pobočky bez přerušení. Zákazníci a klienti by tak neměli poznat změnu provozovatele, kterým se stalo město. Ve čtvrtek 29. června podepsal primátor Jihlavy Petr Ryška smlouvu s Českou poštou, v pondělí 3. července město oficiálně převzalo objekt a pobočka se otevřela dle standardní otevírací doby.

„Pro město to znamená, že se bude na provozu podílet finančně částkou asi jeden milion korun ročně a to včetně platu jedné zaměstnankyně pošty, kterou jsme si mohli sami vybrat a převedli jsme ji pod město. Myslím, že jsme se s poštou domluvili velice solidně a seriózně i na předání inventáře a zařízení,“ dodal primátor Jihlavy Ryška.

Rozhovor s primátorem Petrem Ryškou o budoucnosti poštovních poboček v Jihlavě jsme už 27. června 2023 zveřejnili ZDE:

https://www.jihlava.cz/video-jihlava-zachranila-dve-pobocky-ceske-posty/d-560071

Zdroj: Město Jihlava.

Připravil autor: Miroslav Galko - RegionálníMagazíny.cz.

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | registrace | mapa stránek | diskuzní fórum