Hledat

Fotogalerie

Nejnovější fotka

fotogalerie

Menu




Reklamní partner

Klub BONUS

YouTube TV

TOPlist



Otevře se griloviště

8. května 2023

JIHLAVA: Otevře se griloviště

Griloviště se slavnostně otevře veřejnosti ve středu 10. 5. 2023 od 17:00 hodin. Nachází se pod bývalým popravištěm na Skalce poblíž nemovitosti v ulici U Koželuhů 79.

Veřejná grilovací zóna o velikosti asi třicet metrů čtverečních je umístěna v klidové relaxační zóně pod bývalým popravištěm na Skalce nedaleko křížku v ulici U Koželuhů. Vyrobena je z recyklovaného betonu a železa a na místě jsou také nádoby na tříděný odpad.

FOTO: Griloviště se otevře 10. května v 17:00 hodin

„Věříme, že zóna poslouží k rozvoji komunitního života v Jihlavě a že se zde budou lidé rádi scházet. Doufáme také, že budou na místě všichni udržovat pořádek. Potěšila nás nabídka soukromého kapitálu na zvelebení veřejného prostoru a rádi jsme převzali griloviště do majetku města s tím, že se o něj budeme starat,“ uvedl náměstek primátora Jihlavy Radek Popelka, který ve středu 10. května přijde také na slavnostní otevření zóny. Zúčastní se prvního zapálení ohně, spolu se zástupci Velkopopovického Kozla pronese úvodní slovo a potom už všechny návštěvníky pozve na vynikající jídlo připravené kuchařem Davidem Valíčkem. Vstup i konzumace jídla a piva budou zdarma a na místě zahraje také živá hudba.

FOTO: Vizualizace upcyklovaných grilovišť

Grilovací zónu v hodnotě přesahující 310 tisíc korun nechala vybudovat společnost Plzeňský Prazdroj jako producent piva Velkopopovický Kozel. Právě tato značka se bude na místě prezentovat za to, že griloviště zdarma předala městu Jihlava do užívání a správy. Společnost se zasazuje o udržitelné životní prostředí, proto se rozhodla vytvořit upcyklované relaxační grilovací zóny, které jsou vytvořeny z významné části z použitých materiálů a budou sloužit široké veřejnosti.

Zdroj: Město Jihlava.

Připravil autor: Miroslav Galko - RegionálníMagazíny.cz.

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | registrace | mapa stránek | diskuzní fórum