Hledat

Fotogalerie

Nejnovější fotka

fotogalerie

Menu




Reklamní partner

Klub BONUS

YouTube TV

TOPlist



Opravy ulic

7. listopadu 2023

JIHLAVA: Opravy ulic

Opravy ulic: Bezbariérové chodníky i nové zastávky.

Jihlava má další opravené ulice. V ulici Smrčenská jsou nové bezbariérové chodníky a lepší osvětlení, na Lesnově pak mají lidé nové zastávky MHD.

Další ulice v Jihlavě jsou bezpečnější. Například v ulici Smrčenská nechalo město vybudovat podél silnice nový bezbariérový chodník dlouhý cca 650 metrů v úseku mezi ulicemi Slavíčkova a Šafaříkova. Stavební firma tam v rámci zakázky upravila i stávající vjezdy k přilehlým nemovitostem a vybudovala nové veřejné osvětlení, zastávky MHD a parkoviště. V ulicích Příční a 5. května pak vznikla dvě místa pro přecházení, která byla doplněna o zpomalovací prahy.

FOTO: Smrčenská ulice

Druhou částí stavby pak byla rekonstrukce hlavního vodovodního řadu včetně přípojek v části ulice Smrčenská od ulice Příční až téměř k napojení na ulici Sokolovskou a v ulici 5. května od křižovatky s ulicí Smrčenskou po ulici 8. března. Celková délka nového vodovodního řadu je cca 625 metrů.

Stavba byla zahájena 12. října 2022 a dokončena 2. října 2023. Aktuálně probíhá odstraňování vad a nedodělků stavby, které ale nebrání užívání.

Celkové náklady první části stavby (chodníky a veřejné osvětlení) jsou vyčísleny na 10,9 milionů korun bez DPH. Druhá část stavby (vodovod a přípojky) vychází na 17,8 milionů korun bez DPH.

Dotace

První část stavby, tedy vybudování nového chodníku a veřejného osvětlení, je spolufinancována z Integrovaného regionálního operačního programu (IROP) v rámci projektu Zvýšení bezpečnosti dopravy v Jihlavě – IV. etapa. Jeho součástí jsou také další opatření zaměřená na bezpečnější pohyb chodců v ulicích 5. května, Kosovská, Pod Příkopem, Znojemská a v lokalitě Lesnov. Dotace na projekt Zvýšení bezpečnosti dopravy v Jihlavě – IV. etapa ve výši 18,4 milionu korun již byla městu proplacena.

Zdroj: Město Jihlava.

Připravil autor: Miroslav Galko - RegionálníMagazíny.cz.

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | registrace | mapa stránek | diskuzní fórum