Hledat

Fotogalerie

Nejnovější fotka

fotogalerie

Menu




Reklamní partner

Klub BONUS

YouTube TV

TOPlist



Novoroční ohňostroj

31. prosince 2023

JIHLAVA: Novoroční ohňostroj

Nový rok přivítá Jihlava svařákem a ohňostrojem.

Vyjádření primátora Petra Ryšky k výzvě ministra vnitra. Malá oslava příchodu nového roku se v Jihlavě uskuteční 1. ledna 2024 na Masarykově náměstí od 16:30 do 17:30.

Vyjádření primátora Jihlavy Petra Ryšky, ve kterém zdůvodňuje, proč Jihlava zorganizuje malou novoroční oslavu i přes výzvu ministra Rakušana zvážit pořádání ohňostrojů.

Po obdržení osobní prosby pana ministra vnitra na zrušení novoročního ohňostroje jsem se této problematice společně s dalšími členy Rady města Jihlava intenzivně věnoval. Hrůzná událost, která se udála před Vánoci na FF UK se nás velmi dotkla a snažili jsme se vyjádřit svoji soustrast v souladu s rozhodnutím vlády tak, jak jsme nejlépe uměli. Podle toho jsme také upravili adventní program, vyvěsili černou vlajku, či vytvořili před radnicí pietní místo. Zaznamenali jsme ale také přání, aby se běžný život nezastavil a proto jsme Novoroční oslavy nechali v původně naplánovaném formátu, na který se mnoho obyvatel Jihlavy těší. Po obdržení dopisu od pana ministra jsme přesto znovu probrali dopady pořádání oslav Nového roku včetně ohňostroje a toto konzultovali i s dalšími institucemi včetně policie ČR. Konečným rozhodnutím je ponechat oslavy Nového roku v Jihlavě v původně naplánované podobě.

FOTO: Primátor Jihlavy Mgr. Petr Ryška

Také Jihlava se připojí k novoročním oslavám. Primátor města Petr Ryška bude se svými náměstky rozdávat 1. ledna 2024 na Masarykově náměstí zdarma svařené víno a čaj. „Objednáno máme celkem 200 litrů svařáku a 60 litrů čaje,“ podotkla Lenka Kremláčková, vedoucí produkce příspěvkové organizace Brána Jihlava.

Po celou dobu, tedy od 16:30 do 17:30 hodin, bude hrát na náměstí kapela Bee Band. Pro zájemce bude otevřeno kluziště kolem Morového sloupu a na parkánu vedle Brány Matky Boží. V provozu bude ještě i několik stánků v adventní vesničce.

V 17:30 pak přijde na řadu novoroční komponovaný ohňostroj z dílny Leo Válka odpalovaný ze střechy Obchodního domu Prior.

Zdroj: Město Jihlava.

Připravil autor: Miroslav Galko - RegionálníMagazíny.cz.

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | registrace | mapa stránek | diskuzní fórum