Hledat

Fotogalerie

Nejnovější fotka

fotogalerie

Menu




Reklamní partner

Klub BONUS

YouTube TV

TOPlist



Den Země

13. dubna 2023

JIHLAVA: Den Země

Den Země: Slalom s popelnicí, plackovací dílna i otevřené podzemí.

Den Země se uskuteční 21. dubna na Masarykově náměstí od 9 do 14 hodin. Součástí programu bude i cyklojízda. Start je v 15 hodin.

Součástí programu Dne Země bude i slalom s popelnicí.

Jihlava se i letos chystá oslavit Den Země [PDF, 573 kB] V rámci Projektu zdravé město proto připravila na 21. dubna bohatý program na Masarykově náměstí. Lidé se mohou těšit na výrobu placek s logem Dne Země, na slalom s popelnicemi, ukázku fekálního vozu, na přírodovědecký kroužek, povídání o lese nebo na soutěže a kvízy o drobné ceny.

Akce se zúčastní například pracovníci odboru technických služeb (OTS). „Připravenu máme mimo jiné ukázku armatur naší vodohospodářské infrastruktury, přistavíme cisternu na vodu a zájemci si budou moci prohlédnout část historického podzemí, do kterého se dostaneme přímo z náměstí,“ řekla k programu OTS Vendula Procházková, se kterou se můžete na akci také potkat.

Chybět nebudou ani zástupci odboru životního prostředí, kteří poradí, jak předcházet vzniku odpadu. Lidé si u jejich stánku budou moci prohlédnout fotografie Evy Bystrianské, které upozorňují na současný způsob života, jehož standardní součástí je obrovské plýtvání a vyhazování.

Součástí oslav Dne Země bude i Dopravní podnik města Jihlavy se svým ekologickým parciálním trolejbusem nebo Zoologická zahrada Jihlava. Její pracovníci zájemcům v rámci programu „Les žije“ vysvětlí, proč je les tak důležitý.

Pozvání na Masarykovo náměstí přijala také jihlavská sportovní akademie Elitavers, díky které si budete moci vyzkoušet biatlonovou střelnici a chybět nebudou ani zdravotníci z Progress Rescue. Ti dohlídnou nejen na naši bezpečnost a zdraví, ale také předvedou první pomoc.

Součástí Dne Země, který pořádá Zdravé město Jihlava ve spolupráci s Českým rozhlasem Vysočina, bude také stánek ASMJ s.r.o., Oblastní charity Jihlava, Městské policie Jihlava, Eurocentra EUROPE DIRECT Jihlava, Domu dětí a mládeže Jihlava, ZŠ T. G. Masaryka a Brány Jihlava.

Od 15 hodin se pak uskuteční cyklojízda z Masarykova náměstí do Českého mlýna a zpět (7,5 km) za doprovodu primátora Jihlavy Petra Ryšky, zástupců HC Dukla Jihlava a strážníků městské policie.

Zdroj: Město Jihlava.

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | registrace | mapa stránek | diskuzní fórum