Hledat

Fotogalerie

Nejnovější fotka

fotogalerie

Menu




Reklamní partner

Klub BONUS

YouTube TV

TOPlist



Nemocnice - Zákaz návštěv

28. prosince 2022

JIHLAVA: Nemocnice - Zákaz návštěv

Jihlavská nemocnice zakázala návštěvy.

Důvodem zákazu návštěv je špatná epidemiologická situace. Výjimkou je Stanice paliativní péče a dětské oddělení, kam mohou návštěvy za dodržení přísných hygienických podmínek.

Nemocnice Jihlava s okamžitou platností přistupuje k zákazu návštěv. Důvodem je špatná epidemiologická situace. „Během vánočních svátků se zaplnila kapacita našeho infekčního oddělení.

Nejčastěji jsme přijímali dospělé pacienty s respiračními onemocněními, chřipkou, RS virem, v kombinaci s covidem. Většina z nich je starších sedmdesáti let a potřebuje tak naši péči na lůžku několik dní,“ uvedla mluvčí nemocnice Monika Zachrlová s tím, že nyní jsou nuceni pro tyto pacienty otevřít i další izolační oddělení.

Zákaz návštěv platí i pro oddělení porodnice a šestinedělí. „Výjimkou je otec u porodu, ovšem pouze pokud je zdráv a má ochranu dýchacích cest,“ dodala Monika Zachrlová. Návštěvy otců jsou za těchto podmínek povoleny také na oddělení šestinedělí. „Chceme tak ochránit novorozence, kteří jsou významně ohrožení vážným průběhem zejména RS virové infekce,“ doplnila mluvčí jihlavské nemocnice.

Zákaz návštěv se netýká Stanice paliativní péče a dětského oddělení, ovšem za přísných hygienických podmínek a pouze v případě, že příchozí nemají příznaky respiračního onemocnění.

Zdroj: Město Jihlava.

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | registrace | mapa stránek | diskuzní fórum