Hledat

Fotogalerie

Nejnovější fotka

fotogalerie

Menu




Reklamní partner

Klub BONUS

YouTube TV

TOPlist



Vánoční strom

23. října 2022

JIHLAVA: Vánoční strom

Vánočním stromem bude letos patnáctimetrová jedle bělokorá.

Patnáctimetrovou jedli Jihlavě nabídla paní z Černé u Měřína. Pokácena a převezena na Masarykovo náměstí bude v dopoledních hodinách 15. listopadu.

V loňském roce městu věnoval vánoční strom soukromník ze své zahrady na rohu ulic Smrčenská a Mánesova.

Na výzvu pomoci s hledáním vánočního stromu pro Jihlavu se ozvalo hned několik majitelů nejen z Jihlavy, ale především z jejího okolí – Horní Radslavice, Trsova, Dobronína, Číhalína, Kozlova u Křižanova, Hosova a nabídka došla také z Tábora. Nakonec se město rozhodlo doplnit vánoční atmosféru Masarykova náměstí přibližně patnáctimetrovou jedlí bělokorou, která třicet let rostla na zahrádce v Černé u Měřína.

FOTO: Loňský vánoční strom

„Doufám, že vše proběhne v pořádku a strom bude zdobit náměstí v Jihlavě. Je mi ctí, že je to právě naše jedle. Určitě se na ni v době adventu přijedeme podívat,“ napsala majitelka Jitka Racková. „Děkujeme za všechny zaslané nabídky a třeba nějaké využijeme v příštích letech,“ vzkazuje ostatním nabízejícím Alena Zápotočná z odboru školství, kultury a tělovýchovy.

Strom bude na Masarykovo náměstí převezen v dopoledních hodinách 15. listopadu. Pracovníci Služeb města Jihlavy jej začnou zdobit ihned po ukotvení a většinou se zdobí ještě po následující dva dny. Ozdoby budou stejné jako v minulém roce, tedy zlaté a červené koule, světelné vločky, rampouchy, řetězy a ledově bílá hvězda. Světelnou ozdobu opět získají také sloupy veřejného osvětlení v dolní i horní části Masarykova náměstí a okolní ulice Komenského, Palackého, Matky Boží a Benešova, nazdobena budou také okna jihlavské radnice. Kvůli úspoře energií se budou všechny zmíněné ozdoby rozsvěcet až při setmění.

Zdroj: Město Jihlava.

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | registrace | mapa stránek | diskuzní fórum