Hledat

Fotogalerie

Nejnovější fotka

fotogalerie

Menu




Reklamní partner

Klub BONUS

YouTube TV

TOPlist



JIHLAVA: Sněžné dělo

22. května 2022

JIHLAVA: Sněžné dělo

Jihlavští lyžaři budou mít vlastní dělo.

Zastupitelé města schválili nákup sněžného děla. V zimě se tak lidé mohou opět těšit na lyžařský okruh v Českém mlýně.

Spolek Lyžařské Jihlavsko dostane od města peníze na nákup sněžného děla. Na svém zasedání o tom rozhodli zastupitelé. Spolek si tak odkoupí stroj, který měl minulou zimu v pronájmu za 100 tisíc korun.

Zastupitelé uvolnili na nákup 230 tisíc korun. „Pořídíme ho tak za 2/3 jeho skutečné ceny. Díky pronájmu v loňské sezóně jsme na něj dostali slevu,“ uvedl náměstek primátorky Petr Ryška. Lepší cenu má město garantovanou do 15. června. „Museli jsme proto o odkupu rozhodnout už teď, abychom pak zbytečně nepřepláceli,“ vysvětlil důvod nákupu sněžného děla na jaře.

Vedení města investovalo do běžeckého lyžování v Jihlavě i v uplynulých letech, a to cca 400 tisíc korun. V roce 2019 pořídilo pro Lyžařské Jihlavsko například rolbu, kterou spolek využil kromě lokalit na Vysoké a Čeřínku, také na údržbu stop s technickým sněhem v Jihlavě.

Okruh pro běžkaře v areálu Český mlýn byl v zimě v provozu 90 dní. Trať dlouhou 600 metrů prodloužili členové spolku kvůli velkému zájmu v polovině ledna o dalších 1200 metrů. „Lyžovali tam děti, dospělí i lidé v důchodovém věku. Dokonce k nám přijížděli i zájemci z jiných měst. Například Znojma, Brna, Třebíče, Pardubic, Havlíčkova Brodu nebo Polné,“ vyjmenoval náměstek primátorky Petr Ryška.

Okruh v Českém mlýně byl pro veřejnost otevřený sedm dní v týdnu, byl osvětlený a přístupný zdarma. Podle odhadů Lyžařského Jihlavska využilo sportoviště okolo 10 tisíc lidí.

Zdroj: Město Jihlava.

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | registrace | mapa stránek | diskuzní fórum