Hledat

Fotogalerie

Nejnovější fotka

fotogalerie

Menu




Reklamní partner

Klub BONUS

YouTube TV

TOPlist



JIHLAVA: Silný vítr

20. února 2022

JIHLAVA: Silný vítr

Silný vítr lámal v Jihlavě stromy, jeden spadl na taxík.

Škody po čtvrtečním větru neustále mapují pracovníci Správy zeleně jihlavského magistrátu. O spolupráci žádají i veřejnost, která se na ně může kvůli popadaným stromům obracet.

Nebezpečný vítr

Silný vítr zasáhl včera také Jihlavu. Na svědomí má poničené střechy i polámané stromy. V terénu pomáhali policisté, strážníci i hasiči, kteří měli v Jihlavě kvůli větru 23 výjezdů.

Muzeum Vysočiny, ze kterého včera vítr strhl plechovou střechu, je dnes opět otevřené. Pro veřejnost je nepřístupná pouze výstava Trojí život keramiky, která byla na muzejní půdě. Ta je momentálně uzavřena.

Pokrývači v současnosti pracují na provizorní opravě střechy. Škoda je odhadnuta na 2 až 3 miliony korun. Přesná částka bude známa v následujících dnech. Střecha o rozměrech 12 x 13 metrů dopadla včera ráno na prázdné parkoviště před budovou. Nikdo nebyl zraněn.

Silný vítr poškodil střechu také na Základní škole E. Rošického, ze které odpadalo několik tašek. Na opravách se pracovalo už během včerejšího dne.

Stromolezci v terénu

Škody po silném větru mapují také pracovníci Odboru životního prostředí jihlavského magistrátu. Jedno z nejvíce postižených míst bylo včera v ulici Na Kopci, kde popadalo kvůli větru hned několik stromů. Jedna borovice dokonce spadla na taxík. Ani tam nebyl naštěstí nikdo zraněn.

Do terénu byli včera povoláni také stromolezci. Ti museli pokácet strom, který se nebezpečně nakláněl u jednoho z bytových domů v ulici Demlova.

Pracovníci Správy zeleně žádají o spolupráci také veřejnost, která se na ně může kvůli popadaným stromům obracet.

Varování meteorologů

Doporučení ke zmírnění následků jevu: Možná poškození stromů a lesních porostů, možné menší škody na budovách. Nebezpečí úrazu uvolněnými předměty a zlomenými větvemi, možné komplikace v dopravě. Doporučuje se zajistit okna, dveře, odstranit nebo upevnit volně uložené předměty, zabezpečit skleníky apod. Dbát zvýšené opatrnosti při pohybu venku a při řízení vozidel.

Zdroj: Město Jihlava a  www.chmi.cz.

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | registrace | mapa stránek | diskuzní fórum