Hledat

Fotogalerie

Nejnovější fotka

fotogalerie

Menu




Reklamní partner

Klub BONUS

YouTube TV

TOPlist



Re-use skříň

10. prosince 2022

JIHLAVA: Re-use skříň

Re-use skříň na Březinkách má nový polep. Jak je vidno, tak dva měsíce po zavedení na největším jihlavském sídlišti, je re-use skříň místními hojně využívána. V současné době tam lze najít třeba nádobí, knihy či oblečení a hračky pro děti. Skříň má od podzimu také nový polep, který informuje o jejím správném používání.

V polovině října začala v Jihlavě fungovat samoobslužná re-use skříň na sídlišti Březinova mezi nákupním a zdravotním střediskem. Obyvatelé sem mohou odkládat anebo si odsud naopak zdarma brát různé věci z domácnosti, oblečení, knihy či hračky. První takové místo je v Jihlavě už od minulého roku, a to u sběrného dvora Služeb města Jihlavy na Brtnické ulici.

„Často se na nás ale obraceli lidé z největšího jihlavského sídliště s dotazem, zda by podobné zařízení nemohlo vzniknout i na Březinkách, aby to místní lidé neměli tak daleko. Současně s tím jako příklad uváděli knihobudky, které máme na více místech v Jihlavě. Proto jsme se rozhodli na zkoušku vytvořit re-use skříň právě na sídlišti Březinova,“ říká Katarína Ruschková z odboru životního prostředí jihlavského magistrátu s tím, že právě sem lidé mohou přinést věci, které nepoužívají a které by jinak skončily v popelnici.

Re-use skříň je příkladem toho, že přemýšlet o odpadech má smysl. Její kostra je totiž postavena z textilního kompozitu, který je vyráběn z fólií a textilu vytříděných obyvateli. Skříň pomohla zrealizovat firma FCC, která spolu se SMJ vlastní třídící linku na odpady.

Zdroj: Město Jihlava.

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | registrace | mapa stránek | diskuzní fórum