Hledat

Fotogalerie

Nejnovější fotka

fotogalerie

Menu




Reklamní partner

Klub BONUS

YouTube TV

TOPlist



JIHLAVA: Pobočky České pošty

1. dubna 2022

JIHLAVA: Pobočky České pošty

Redukovat pobočky v Jihlavě se nebudou. Česká pošta v Aventinu také zatím nebude.

Česká pošta chce být více online. Přemísťování nebo rušení poboček v Jihlavě se kvůli tomu ale zatím nechystá. Potvrdil to generální ředitel České pošty, když v Jihlavě otevřel první dvě přepážky ePošty.

Otevření nových dvou přepážek pro služby ePošty přinese v Jihlavě snadnější odbavení například u služeb CZECHPOINTu. Navíc má být podpůrným pracovištěm pro podnikatele a živnostníky, kteří budou mít zanedlouho povinně vytvořeny datové schránky a budou přes ně muset komunikovat. „V rámci republiky půjde o více než dva miliony nových datových schránek,“ uvedl radní Jihlavy David Beke, který kvalitu poštovních služeb v Jihlavě dlouhodobě sleduje. Zástupci pošty ho informovali, že by tímto krokem mělo dojít k výraznému odlehčení „klasických“ poštovních přepážek a měla by se zkrátit doba pro obsloužení klientů. „Aktuální čísla hovoří o průměrné době čekání na hlavní poště na Masarykově náměstí v délce 4,23 minut a doba pro obsloužení 3,33 minut. Mám příslib, že dostaneme srovnávací časy v řádu jednoho až dvou měsíců, aby bylo možné porovnat efektivitu zavedeného opatření,“ doplnil radní.

FOTO: ePošta Jihlava (Roman Knap vpravo, Miroslav Štěpán vlevo)

David Beke nedávno na sociálních sítích vyzval Jihlavany, aby mu posílali dobré i špatné zkušenosti se službami České pošty. „Slyším a čtu od občanů, že se setkávají s technickými problémy na poštách i s častými změnami otevírací doby. Řada z nich kritizuje také nekvalitní doručování zásilek,“ říká Beke s tím, že Česká pošta ctí i nadále naši dohodu, že nebude redukovat aktuální pobočkovou síť v Jihlavě a bude se snažit zlepšit služby a napravit své renomé.

Ke zlepšení poštovních služeb v Jihlavě by mělo vést kromě otevření ePošty také průběžné navyšování počtu balíkomatů, kterých je aktuálně 18. „Zástupce pošty jsem také požádal, aby zlepšili informovanost o nových službách a možnostech lepšího využívání služeb pošty. Pošta má například aplikaci Pošta online, která umožní objednání na pobočku v konkrétním čase, ale málo lidí o takové službě ví. Také bychom byli rádi, pokud by se poště podařilo stabilizovat personální obsazení poboček tak, aby byla zajištěna jejich pravidelná funkčnost během roku. Za posledních sedm měsíců pobočky v Jihlavě změnily své provozní doby ve skoro padesáti případech.“ uvedl David Beke.

Zdroj: Město Jihlava.

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | registrace | mapa stránek | diskuzní fórum