Hledat

Fotogalerie

Nejnovější fotka

fotogalerie

Menu




Reklamní partner

Klub BONUS

YouTube TV

TOPlist



Oslava svatého Martina

9. října 2022

JIHLAVA: Oslava svatého Martina

Oslava svatého Martina: Bohatý program se z náměstí rozšíří i do okolních ulic a parku.

Ohňostroj, bezmála hodinový dvousethlavý průvod městem, svatomartinský jarmark a bohatý doprovodný program v ulicích - takový bude letošní Svatý Martin v Jihlavě v pátek 11. listopadu 2022.

Svatomartinský průvod prošel Jihlavou naposledy v roce 2019

Oslava svatého Martina se letos oproti tradici uskuteční na více místech Jihlavy. Kromě svatomartinského jarmarku, který bude přes den na Masarykově náměstí, chystá Brána Jihlavy doprovodný program v ulicích na trase průvodu. Naposledy zažila Jihlava velký Martinský průvod v listopadu 2019. Letos projde krajským městem po dvouleté covidové odmlce v pátek 11. listopadu 2022.

V parku Jana Masaryka za kinem Dukla budou už od 15 hodin vystupovat divadelníci a kejklíři, v ulicích Věžní a Palackého zahrají kapely, které zpříjemní čekání na příjezd svatého Martina. Samotný průvod vyrazí v 17 hodin z parku za kinem Dukla a půjde ulicemi Jana Masaryka, Palackého, Benešova, Věžní, Matky Boží a opět Palackého a Benešova směrem na náměstí.

Tradiční ohňostroj

Cesta průvodu s více než 200 účastníky, muzikanty a komedianty potrvá okolo 45 minut. Po slavnostní zdravici se mohou lidé těšit na tradiční ohňostroj, který začíná v 18 hodin a poté na hudební program. A to jak na hlavní scéně na náměstí, tak na menších v ulicích Jihlavy. "Svátek Svatého Martina je velkým posilujícím momentem podzimu. Chladná podzimní doba nutí lidi, aby si k sobě hledali cestu. Martinský svátek je spojen s významným lidským gestem – bratrským soucitem a rozdělením se s trpícím. Martinská světla hořících luceren zase připomínají nebeské hvězdy, které posilují to světlo a teplo v lidech na zemi," uvádí pořadatelský tým ke svatomartinské tradici na webu Martinského průvodu:

https://havirskypruvod.cz/svaty-martin

Zdroj: Město Jihlava.

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | registrace | mapa stránek | diskuzní fórum