Hledat

Fotogalerie

Nejnovější fotka

fotogalerie

Menu




Reklamní partner

Klub BONUS

YouTube TV

TOPlist



Opravy zastávek

26. září 2022

JIHLAVA: Opravy zastávek

Kvůli opravě zastávek bude zavřený vstup do obchodního centra.

Po dobu jednoho týdne - od 26. 9. do 2. 10. - bude uzavřen vstup do obchodní pasáže a do drogerie u zastávky MHD Chlumova. Důvodem je pokládka dlažby.

Vozy MHD v současnosti zastavují na náhradních zastávkách, které jsou umístěny v obou směrech o přibližně 70 metrů níže směrem ke Kauflandu.

V souvislosti s plánovanou pokládkou zámkové dlažby v prostoru zastávky MHD Chlumova ve směru do centra a navazujících chodníků dojde od 26. září do 2. října k uzavření vstupu do obchodní pasáže a do prodejny společnosti Rossmann. Vstup bude zajištěn z opačné strany budovy, tedy od krytého parkoviště.

Zastávky Chlumova jsou po těch na Masarykově náměstí nejfrekventovanějšími v Jihlavě. Vedou tam čtyři trolejbusové a čtyři autobusové linky, ve špičce na nich zastaví přes 20 spojů za hodinu v každém směru. Denně ji využije k nástupu a výstupu téměř 3000 cestujících. Stavba potrvá do konce tohoto roku a vyjde na 8,1 milionu korun. Projekt je podpořen dotací z Integrovaného regionálního operačního programu.

Terminál získá kromě osvětleného bezbariérového přechodu pro chodce také ostrůvek, širší chodníky nebo nové zastávkové přístřešky.

Zdroj: Město Jihlava.

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | registrace | mapa stránek | diskuzní fórum