Hledat

Fotogalerie

Nejnovější fotka

fotogalerie

Menu




Reklamní partner

Klub BONUS

YouTube TV

TOPlist



JIHLAVA: Oprava most Helenín

14. září 2022

JIHLAVA: Oprava most Helenín

Opravovaný most v Heleníně si od města převzala nová firma. Lávka v ulici Hálkova bude pro veřejnost zpřístupněna ještě letos. Finální práce dokončí firma hned po zimě.

Nová firma si v pondělí 12. září převzala od města staveniště mostu v Heleníně, v úterý 13. září začala s rekonstrukcí. Oprava lávky pro pěší přes řeku Jihlavu měla být hotova na začátku léta. Ještě v srpnu však nebyla rekonstrukce zdaleka u konce. S původním dodavatelem stavby, který s opravou začal v polovině března, proto město po dohodě ukončilo smlouvu.

FOTO: Most v Heleníně

Nejenže práce původní společnosti postupovaly velice pomalu, na což opakovaně poukazoval technický dozor stavby při svých kontrolách, ale dodavateli také vytýkal jejich nedostatečnou kvalitu a nedostatečný počet pracovníků na stavbě.

Nová firma tak bude pokračovat v započaté rekonstrukci. "Most by měl být pro pěší průchozí do konce roku. Po zimě pak firma dodělá finální práce,“ uvedl radní pro oblast dopravy Jaroslav Vymazal.

Novou firmou, která bude v opravě pokračovat, je společnost Skanska. Ta aktuálně buduje cyklostezku ulice Mlýnská – Helenínská, která se nachází v blízkosti zmiňované lávky. „Společnost už v minulosti pro Jihlavu řadu akcí z oblasti mostních objektů a velkých propustků dělala. Kvalita odvedených prací byla vždy na vysoké úrovni a v požadovaném termínu,“ vysvětlil před časem důvod výběru současné firmy Jaroslav Vymazal.

Zdroj: Město Jihlava.

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | registrace | mapa stránek | diskuzní fórum