Hledat

Fotogalerie

Nejnovější fotka

fotogalerie

Menu




Reklamní partner

Klub BONUS

YouTube TV

TOPlist



JIHLAVA: Nový terminál MHD

11. července 2022

JIHLAVA: Nový terminál MHD

Jihlava bude mít další terminál MHD, vznikne u hlavního nádraží.

Součástí nového terminálu budou i bezbariérové zastávky pro náhradní vlakovou dopravu, opravené a rozšíření parkoviště P+R nebo upravený přilehlý park.

V Jihlavě už tento měsíc začnou práce na stavbě nového terminálu městské hromadné dopravy. Nové zázemí pro trolejbusy a autobusy vznikne u hlavního vlakového nádraží. „Zrekonstruujeme a přesuneme stávající zastávky MHD. Autobusovou zastávku směr centrum sloučíme s nástupní trolejbusovou a autobusovou zastávku směr z centra vybudujeme v nové poloze,“ přiblížil změny náměstek primátorky Petr Ryška.

Dělníci opraví také odstavné plochy pro vozy MHD a samotnou točnu, součástí terminálu budou i bezbariérové zastávky pro náhradní vlakovou dopravu a počítá se i s opravou a rozšířením parkoviště P+R. Chybět nebudou ani místa pro jízdní kola s cyklostojany.

FOTO: Úprav se dočká i současný park.

Úpravy se dočká také přilehlý park, kde pracovníci specializované firmy upraví cesty a dají tam nové lavičky. „Konečně tak budeme mít reprezentativní místo pro cestující, kteří si tam budou moci posedět a odpočinout,“ dodal náměstek primátorky.

Součástí nového terminálu budou i bezbariérové přístupové komunikace pro pěší včetně bezbariérově upravených přechodů pro chodce s nasvětlením.

Komfort cestujících

Cílem celé výstavby je zkvalitnění dopravní obslužnosti krajského města MHD a zlepšení propojení jednotlivých forem dopravy. „Jde nám o zvýšení komfortu cestujících a usnadnění jejich přestupů mezi osobní vlakovou a městskou hromadnou dopravou,“ vysvětlil Petr Ryška.

Nový terminál by měl být hotov do června 2023 a vyjde na 28,5 milionů korun. Předpokládaná výše podpory je 14, 22 milionů korun.

V návaznosti na stavbu terminálu připravuje Dopravní podnik města Jihlavy ještě výměnu trakčního trolejového vedení v prostoru točny MHD.

Zdroj: Město Jihlava.

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | registrace | mapa stránek | diskuzní fórum