Hledat

Fotogalerie

Nejnovější fotka

fotogalerie

Menu




Reklamní partner

Klub BONUS

YouTube TV

TOPlist



JIHLAVA: Nový primátor

25. října 2022

JIHLAVA: Nový primátor

Novým jihlavským primátorem je Petr Ryška. Jihlavští zastupitelé 24. října 2022 zvolili nového primátora. Stal se jím dosavadní první náměstek primátorky Petr Ryška.

V Jihlavě dnes zasedalo ustavující zastupitelstvo, které zvolilo nového primátora a jeho náměstky. Jihlavu následující čtyři roky povede Petr Ryška (ODS). "Chtěl bych poděkovat mé předchůdkyni Karolíně Koubové za její práci, kterou pro město vykonala. Stejně tak děkuji všem zastupitelům. Uplynulé období nebylo vůbec jednoduché, ať už kvůli pandemii nebo válce na Ukrajině," řekl krátce po svém zvolení nový primátor Jihlavy Petr Ryška.

V jeho gesci bude mimo jiné odbor rozvoje města nebo odbor dopravy. Náměstky primátora zvolili jihlavští zastupitelé Radka Popelku (ANO), Jiřího Pokorného (ANO) a Richarda Šedivého (ANO). Zastupitelstvo dnes zároveň schválilo jedenáct členů rady města, dosud jich bylo devět.

FOTO: Zleva - Evžen Zámek (tajemník jihlavského magistrátu), Radek Popelka, Petr Ryška, Jiří Pokorný, Richard Šedivý, Martin Laštovička.

Členové rady města: Petr Ryška (ODS), Radek Popelka (ANO), Jiří Pokorný (ANO), Richard Šedivý (ANO), Martin Laštovička (KDU-ČSL), David Beke (ODS), Jaroslav Huňáček (ODS), Jiří Kotlík (ANO), Magdaléna Skořepová (ANO), Petr Piáček (KDU-ČSL) a Vojtěch Prchal (ODS).

Jihlavské zastupitelstvo zvolilo náměstky primátora. Stali se jimi Radek Popelka (první náměstek) - odbor sociálních věcí a technických služeb, Jiří Pokorný - odbor ekonomický a odbor informatiky, Richard Šedivý - odbor školství, kultury a tělovýchovy a odbor životního prostředí a Martin Laštovička - majetkový odbor a Útvar městského architekta.

Jihlava má nového primátora, je jím dosavadní první náměstek Petr Ryška. "Chtěl bych poděkovat mé předchůdkyni Karolíně Koubové za její práci, kterou pro město vykonala. Stejně tak děkuji všem zastupitelům. Uplynulé období nebylo vůbec jednoduché, ať už kvůli pandemii nebo válce na Ukrajině," řekl krátce po svém zvolení nový primátor Jihlavy Petr Ryška. V jeho gesci bude mimo jiné odbor rozvoje města nebo odbor dopravy.

FOTO: Petr Ryška

Petr Ryška krátce po zvolení primátorem města Jihlavy. Doposud působil jako první náměstek primátorky pro úsek sportu a rozvoje města.

Petr Ryška se narodil v Jihlavě v roce 1967. Vystudoval Fakultu tělesné výchovy a sportu University Karlovy a stal se profesionálním trenérem. Věnoval se také horolezectví a vystudoval geografii na přírodovědecké fakultě UK.

Prvních třicet let profesního života se věnoval trenérské práci, vyučování na základní škole i gymnáziu a také podnikání. Vychoval několik desítek reprezentantů České republiky, získal několik městských, krajských i státních ocenění a prošel mnoha funkcemi včetně předsedy Českého svazu plaveckých sportů, člena Českého olympijského výboru či hlavního trenéra juniorské reprezentace ČR.

Zastupitelstvo města Jihlavy bude mít pět uvolněných členů - primátora a čtyři náměstky. Rada města Jihlavy bude mít 11 členů, dosud jich bylo 9. Rozhodli o tom zastupitelé na svém ustavujícím zasedání.

FOTO: Zastupitelstvo

Všech 37 jihlavských zastupitelů právě složilo zákonem stanovený slib: "Slibuji věrnost České republice. Slibuji na svou čest a svědomí, že svoji funkci budu vykonávat svědomitě, v zájmu města a jeho občanů a řídit se Ústavou a zákony České republiky."

Zde budeme v průběhu pondělního odpoledne v online reportáži zveřejňovat nejzásadnější projednávané body ustavující schůze. Dozvíte se především jména nového primátora a jeho náměstků i jména dalších členů nové Rady města Jihlavy. Ustavující zasedání Zastupitelstva města Jihlavy můžete sledovat živě na youtube kanálu města ZDE:

Zdroj: Město Jihlava.

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | registrace | mapa stránek | diskuzní fórum