Hledat

Fotogalerie

Nejnovější fotka

fotogalerie

Menu




Reklamní partner

Klub BONUS

YouTube TV

TOPlist



Novoroční oslavy

31. prosince 2022

JIHLAVA: Novoroční oslavy

Novoroční oslavy s vůní svařáku a ohňostrojem.

Ohňostroj bude 1. ledna 2023 odpálen ze střechy obchodního domu Prior v 17:30. Po dobu jeho konání bude na Masarykově náměstí přerušen provoz MHD.

Desetiletou tradici novoročních ohňostrojů přerušila na dva roky koronavirová pandemie. Kvůli zákazu hromadných akcí ho lidé v Jihlavě neviděli na Nový rok 2021 ani 2022.

Jihlava přivítá nový rok slavnostním ohňostrojem. Ze střechy obchodního domu Prior ho odpálí jihlavský rodák Leo Válek v 17:30. Potrvá sedm minut a doprovodí ho hudba. Po dobu ohňostroje bude kvůli bezpečnosti přerušen provoz MHD na Masarykově náměstí.

Návštěvníci novoroční akce se mohou těšit také na svařák nebo čaj. Teplé nápoje budou příchozím zdarma rozdávat ve skleněných hrnečcích členové Rady města Jihlavy, a to od 17. hodin na Masarykově náměstí. Hrnečky si poté mohou lidé ponechat na památku.

Svařák naposledy jihlavští radní rozlévali na Nový rok 2020, kdy ho přítomní vypili 120 litrů. Vedení města tehdy rozdalo lidem 895 skleněných hrnečků.

Náklady na uspořádání akce, kterou spolupořádá Brána Jihlavy, nepřesáhnou 100 tisíc korun, z toho ohňostroj vyjde na 80 tisíc.

Zdroj: Město Jihlava.

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | registrace | mapa stránek | diskuzní fórum