Hledat

Fotogalerie

Nejnovější fotka

fotogalerie

Menu




Reklamní partner

Klub BONUS

YouTube TV

TOPlist



JIHLAVA: Stadion Na Stoupách

12. září 2022

JIHLAVA: Stadion Na Stoupách

Stadion Na Stoupách má opravenou atletickou dráhu. Vedení města mohlo díky opravám zažádat o udělení certifikátu, který zatraktivní areál pro pořádání atletických závodů na republikové úrovni.

Sportovní stadion Na Stoupách prošel rozsáhlou rekonstrukcí. Opravy se dočkal tartan atletické dráhy včetně sektorů. Nové povrchy a nášlapné vrstvy udělali pracovníci specializované firmy tak, aby vyhovovaly potřebným parametrům daných mezinárodní atletickou federací.

V areálu jsou také nové vodící lišty oválu, příběhová prkna, odrazová břevna pro vrh koulí a opravená je také izolace ve vodním příkopě nebo zarážecí tyče pro skok o tyči. „Běžecký ovál má i nové lajnování a materiál použitý v rámci této opravy je certifikován světovou atletikou,“ doplnil náměstek primátorky Petr Ryška.

Nový umělý trávník

Hotové je už i geodetické zaměření sportoviště a nyní je v běhu administrativní proces pro udělení certifikace WA class 2. „Ta by zvýšila atraktivitu sportoviště pro případnou možnost pořádání atletických závodů na republikové úrovni,“ vysvětlil Petr Ryška.

Oprava tartanu atletické dráhy včetně sektorů trvala od června do srpna a náklady činily 4,7 milionů korun bez DPH.

V letošním roce je Na Stoupách v plánu ještě kompletní výměna umělého povrchu fotbalového hřiště:

https://www.jihlava.cz/hriste-na-stoupach-bude-mit-novy-umely-travnik/d-554258

Zdroj: Město Jihlava.

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | registrace | mapa stránek | diskuzní fórum