Hledat

Fotogalerie

Nejnovější fotka

fotogalerie

Menu




Reklamní partner

Klub BONUS

YouTube TV

TOPlist



JIHLAVA: Májové slavnosti

5. května 2022

JIHLAVA: Májové slavnosti

Májové slavnosti: Největší jarní přehlídka horáckých folklorních souborů.

V rámci májových slavnosti se u na Masarykově náměstí uskuteční i tradiční jarmark s drobnou ukázkou řemesel.

FOTO: Zaplétání máje

Jihlava bude vítat máj. Na Masarykově náměstí se 6. a 7. května uskuteční májové slavnosti s tradičním jarmarkem. Akci pořádá příspěvková organizace města Brána Jihlavy.

Program v centru krajského města odstartuje v pátek v 10 hodin, kdy začne tradiční jarmark. „Lidé se mohou těšit na drobnou ukázku řemesel. Mezi vystavujícími budou kováři, brusiči skla a na vlastní oči příchozí uvidí i výrobu květinových čelenek,“ uvedla za organizátory Kateřina Vondráková.

FOTO: Tradiční jarmark s ukázkami řemesel

Májový jarmark mohou zájemci navštívit také v sobotu 7. května. Stejně jako v pátek začíná v 10 hodin. Od 14 hodin se pak na Masarykově náměstí představí horácké folklorní soubory. Účast přislíbily Šípek a Pramínek z Jihlavy, Kamínek a Studánka ze Žďáru nad Sázavou nebo Borověnka ze Štěpánova nad Svratkou. „Bude to největší jarní přehlídka horáckých souborů,“ upozornila Kateřina Vondráková. Dojede také Klobučánek z Valašských Klobouků, Drahan z Blanska a Formani ze Slatiňan.

V 15:45 se začne se samotným zaplétáním máje a od 18 hodin se návštěvníci mohou těšit na koncert JazzBandits. Společně s jarmarkem se v rámci májových slavností v sobotu na náměstí uskuteční také Den růžových vín. Začátek je naplánován na 12 a konec na 21 hodinu.

Zdroj: Město Jihlava.

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | registrace | mapa stránek | diskuzní fórum