Hledat

Fotogalerie

Nejnovější fotka

fotogalerie

Menu




Reklamní partner

Klub BONUS

YouTube TV

TOPlist



JIHLAVA: Kutil Fest

15. září 2022

JIHLAVA: Kutil Fest

V Modetě se 17. a 18. září uskuteční Kutil Fest.

Nanobrouci, 3D tisk, výroba šperků, knižní vazby či skleněných vitráží. Areál bývalé Modety se na dva dny promění v ráj všech malých i velkých kutilů. Přijďte si vyzkoušet, co vás baví, a nahlédnout do světa, kde se snoubí ruční práce a ta nejmodernější technologie. Vyrábět se ale bude udržitelně, s důrazem na recyklaci.

Máte doma kutila, který už neví co s rukama? Tak ho vezměte 17. a 18. září na Kutil Fest, kde může získat inspiraci i cenné rady od odborníků z mnoha různých řemeslných odvětví. Do areálu bývalé textilní výroby Modeta se totiž sjedou kutilové ze všech koutů republiky, aby představili postupy své výroby a jak nejlépe docílit dokonalého výsledu, a to včetně kutila Pepi Libického, kterého můžete znát z televizního pořadu.

„Kutil Fest se obrací na všechny kutily, technické nadšence i umělce a boří hranice mezi světem vědy, techniky a umění. V kontextu Jihlavy a Vysočiny se jedná o nový formát, který však staví na ověřených modelech, které probíhají na různých místech ČR již od roku 2017 a úspěšně získávají své publikum, především v řadách mladých lidí, náctiletých, anebo rodin s dětmi. Naší snahou však je najít unikátní a autentický formát, který bude reagovat nejen na potřeby a výzvy Jihlavy, ale celého regionu. Přijďte si vytvořit nové věci vlastníma rukama a inspirovat se,“ pozval ředitel Brány Jihlavy, která Kutil Fest pořádá, Jakub Deml.

Součástí kutilského festivalu bude i návěs FabLab Experience, který se po zaparkování promění v digitální dílnu plnou moderních výrobních strojů: 3D tiskárny, laserová řezačka, modelovací frézka, elektronický mikroskop či řezací plotter.

Kutil Fest bude mít i bohatý doprovodný program, například dopolední dílny pro žáky pod vedením zkušených lektorů nebo inspirativní odbornou konferenci na téma kreativita, podnikavost, historie a budoucnost města pro odbornou veřejnost.

Časový harmonogram, plakát, výši vstupného (bude součástí vstupenky do ZOO) a další informace o Kutil Festu najdete na stránce:

www.dojihlavy.cz

Zdroj: Město Jihlava.

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | registrace | mapa stránek | diskuzní fórum