Hledat

Fotogalerie

Nejnovější fotka

fotogalerie

Menu




Reklamní partner

Klub BONUS

YouTube TV

TOPlist



Houbařská poradna

19. září 2022

JIHLAVA: Houbařská poradna

Houbařská poradna při Muzeu Vysočiny Jihlava je opět k dispozici.

Přestože lesů na Vysočině zase ubylo, zůstává stále poměrně vysoký počet zanícených houbařů, kteří každoročně vyrážejí za houbařskými úlovky. „Nejenom pro tyto nadšence, ale pro všechny zájemce spouští jihlavské muzeum ve spolupráci s Mykologickým klubem Jihlava pravidelnou podzimní mykologickou poradnu,“ uvedl Roman Fabeš, náměstek hejtmana pro oblast kultury, památkové péče, cestovního ruchu a mezinárodních vztahů.

Tato bezplatná mykologická poradna bude probíhat pravidelně každé pondělí v expoziční budově na Masarykově náměstí v Jihlavě v časech od 16 do 17 hod. A to po celý měsíc září i říjen. Jak říkají sami pořadatelé, je ideální donést čerstvou a pokud možno neořezanou houbu do muzea a zde vám rádi pomohou s její identifikací. Jestliže jste našli zajímavý houbařský úlovek a nejste si stoprocentně jistí, zda se jedná o jedlou či nejedlou houbu, můžete ji zanést do muzea i kterýkoliv jiný otevírací den, pokud to nevychází zrovna na pondělní poradnu. V tomto případě je však nutné na sebe zanechat kontakt, abyste dostali zpětnou vazbu.

Věděli jste, že existuje i například interaktivní mapa s aktuálním růstem hub? A přispíváte do ní se svými postřehy? Pokud jste na jednu z otázek odpověděli ne, tak se rozhodně podívejte na webovou stránku https://houby.naturatlas.cz/kde-rostou-houby. A nechte se inspirovat. Anebo když rovnou vyrazíte na procházku do přírody, tak rozhodně nemůžete šlápnout vedle. A i když třeba na místě zjistíte, že je tam sice hub poskrovnu, tak rozhodně strávíte příjemně čas blahodárným pobytem na čerstvém vzduchu. A houby si pak budete moci prohlédnout na každoroční muzejní výstavě hub. Ta ostatně patří mezi velmi navštěvované výstavy. Letošní již XII. ročník je plánovaný od 30. září do 1. října.

Zdroj: Město Jihlava.

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | registrace | mapa stránek | diskuzní fórum