Hledat

Fotogalerie

Nejnovější fotka

fotogalerie

Menu




Reklamní partner

Klub BONUS

YouTube TV

TOPlist



JIHLAVA: Elektrovozítka

13. června 2022

JIHLAVA: Elektrovozítka

Elektrovozítka z dílen žáků krajských středních škol.

Ve dnech 27. – 29. května se v jihlavském obchodní centru CITYPARK konala výstava elektrovozítek, která sestavili žáci Střední školy průmyslové, technické a automobilní Jihlava, Střední průmyslové školy Třebíč, Vyšší odborné školy a Střední průmyslové školy Žďár nad Sázavou, Střední školy řemesel a služeb Moravské Budějovice a Vyšší odborné školy a Střední odborné školy zemědělsko-technické Bystřice nad Pernštejnem. V rámci výstavy proběhla v pátek 27. května přehlídka elektrovozítek jednotlivých škol, u které nechyběla prezentace samotných konstruktérů.

Vzhledem k tomu, že každá škola sestrojila své vlastní originální vozítko, nebylo možné tyto vozítka mezi sebou srovnávat. Proto nebyla přehlídka brána jako soutěž, kde by se vyhlašovali vítězové, ale oceněni byli všichni zúčastnění.

Střední škola průmyslová, technická a automobilní Jihlava sestrojila dvě elektrobugyny. Jedno z vozítek bylo sestrojeno již v roce 2018 bývalými žáky školy. V roce 2020 bylo sestrojeno vozítko druhé, kdy se jak žáci, tak jejich dozor poučili z přechozího vozítka. Prezentaci zajistili jak žáci současní, tak i dokonce absolvent školy.

Střední průmyslová škola Třebíč sestrojila elektrobugynu, která zaujala designem, za kterým se skrývala mravenčí práce. Vyšší odborná škola a Střední průmyslová škola Žďár nad Sázavou sestrojilo elektromotokáru, která dle prezentace studentů dokáže dosáhnout maximální rychlosti 250 km/hod. Střední škola řemesel a služeb Moravské Budějovice sestrojila elektroauto, které jako jediné z vozítek mělo registrační značku, tudíž se tito žáci mohli jako jediní pochlubit, že svým vlastním vozítkem na akci dojelo. Vyšší odborná škola a Střední odborná škola zemědělsko-technická Bystřice nad Pernštejnem sestrojila traktor, který je využíván k zajištění provozu školy.

Zdroj text a foto: Krajský úřad Kraje Vysočina.

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | registrace | mapa stránek | diskuzní fórum