Hledat

Fotogalerie

Nejnovější fotka

fotogalerie

Menu




Reklamní partner

Klub BONUS

YouTube TV

TOPlist



JIHLAVA: Čistá Vysočina

25. dubna 2022

JIHLAVA: Čistá Vysočina

Úředníci magistrátu se zapojili do úklidu Čistá Vysočina.

Na padesát lidí vyčistilo okolí Zaječího skoku, rybníku Borovinka nebo hlavního vlakového nádraží.

FOTO - Pracovníci živnostenského úřadu uklízeli v rámci akce Čistá Vysočina park Legionářů. Nejvíce nepořádku bylo kolem laviček, kde se povalovaly prázdné PET lahve i střepy.

Do akce Čistá Vysočina se letos znovu zapojili také úředníci jihlavského magistrátu. K úklidu se přihlásilo 49 lidí z odboru životního prostředí, školství, rozvoje města, živnostenského úřadu, správního odboru, z odboru tajemníka a městské policie.

Ke sběru odpadků si vybrali například Reindlerův Dvůr, park Legionářů, trasu z oblasti Na Dolech k Zaječímu skoku, od hlavního vlakového nádraží k Helenínu, z ulice Slavíčkova na Borovinku a okolí sídla městské policie.

„Kromě PET lahví, plechovek, roušek, igelitových pytlů plných odpadků nebo starých bot, jsme uklízeli i pneumatiky, velké množství kabelů nebo nárazník od auta,“ uvedla Zuzana Krausová, která se akce účastnila za odbor životního prostředí a s kolegy uklízela Reindlerův Dvůr u Borovinky. „Místo vybrala kolegyně, která tudy chodí na procházky. Je tam nádherně, ale bohužel hodně černých skládek,“ vysvětlila Zuzana Krausová.

FOTO - Úředníci z odboru školství tělovýchovy a sportu uklízeli v okolí Šacberku.

Z odboru školství, tělovýchovy a sportu se do akce Čistá Vysočina zapojilo 5 lidí. Společně uklízeli okolí Šacberku. „Šli jsme směrem od krematoria ke sjezdovce. Nacházeli jsme hlavně papíry, střepy a plasty,“ uvedl vedoucí odboru Tomáš Koukal, který se se svými kolegy účastní akce od jejího počátku. „Jen loni jsme museli kvůli covidu úklid vynechat,“ doplnil.

Akce Čistá Vysočina pokračuje do neděle 24. dubna. Potřebné informace najdete ZDE. Do akce se letos přihlásilo téměř 26 tisíc dobrovolníků, kteří uklízejí téměř 1400 úseků. Ani letošní rok se neobešel bez kuriózních nálezů. Během úklidu našli lidé v přírodě například nefunkční šicí stroj, zahradní houpačku, ovocný kompot nebo dětské oblečení různých velikostí.

Zdroj: Město Jihlava.

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | registrace | mapa stránek | diskuzní fórum