Hledat

Fotogalerie

Nejnovější fotka

fotogalerie

Menu




Reklamní partner

Klub BONUS

YouTube TV

TOPlist



Lípa - Průtah obcí

16. října 2024

HAVLÍČKŮV BROD: Lípa - Průtah obcí

Rekonstrukce průtahu obcí, ale i nové chodníky a parkování. Stavební práce v Lípě začnou na jaře.

Kraj Vysočina v příštím roce zrekonstruuje průtah obcí Lípa na Havlíčkobrodsku. Stavební práce připravuje ve spolupráci s obcí, která se na nich bude také podílet. Jejich zahájení je plánováno na březen 2025, hotovo by mělo být ještě na podzim. „Po tuto dobu bude úsek zcela uzavřen, řidiči budou jezdit po objízdné trase ve dvou etapách tak, aby byla zajištěna dopravní obslužnost Lípy,“ informoval hejtman Kraje Vysočina Vítězslav Schrek.

Kraj Vysočina bude opravovat přibližně 930 metrů dlouhý průtah obcí, i její nezastavěnou část, kde sjednotí šířku silnice na 6,5 metrů. „V obci pak stavbaři vozovku zrekonstruují ve stávající šíři. Po recyklaci podkladních vrstev vozovky za studena bude následovat pokládka dvou asfaltobetonových vrstev, sanace konstrukce a výměna podloží,“ přiblížil práce náměstek hejtmana Kraje Vysočina pro oblast dopravy Miroslav Houška. Kraj Vysočina na ně ze svého rozpočtu vyčlenil 12,7 milionů korun bez DPH.

Obec Lípa se postará o opravu a doplnění plně bezbariérových chodníků, zpevněných ploch a parkovacího stání, které bude stavět v koordinaci s dalšími pracemi. Celkem v Lípě vznikne deset parkovacích míst s jedním vyhrazeným pro invalidy.

Průtah navazuje na opravené silnice ve směru na Květinov, Šmolovy a Svatý Kříž. Plánovány jsou také modernizace tahů směrem na Dobrohostov a Kochánov.

Zdroj text a foto: Krajský úřad Kraje Vysočina.

Připravil autor: Miroslav Galko - RegionálníMagazíny.cz.

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | registrace | mapa stránek | diskuzní fórum