Hledat

Fotogalerie

Nejnovější fotka

fotogalerie

Menu




Reklamní partner

Klub BONUS

YouTube TV

TOPlist



Na kterou policii se obrátit?

5. listopadu 2023

DOBŘÍŠ: Na kterou policii se obrátit?

Kdy se obrátit na Městskou policii a kdy na Policii ČR v Dobříši?

Vedoucí Obvodního oddělení Policie České republiky Dobříš npor. Mgr. Pavel Bílý zmiňuje, že nelze jednoznačně říct s čím se obracet na MP a s čím na PČR, ona ta hranice někdy bývá hodně tenká, ale obecně - trestnou činnost MP neřeší, v trestní rovině má funkci pouze preventivní, maximálně může zajistit místo činu do příjezdu PČR.

Naopak místní záležitosti veřejného pořádku na území obce jsou jedním z hlavních úkolů MP. Při podezření ze spáchání trestného činu je tedy v podstatě zbytečné se zdržovat voláním na MP, zde je na místě obrátit se přímo na linku tísňového volání Policie ČR (158).

Nicméně to neplatí úplně dogmaticky, například v případě akutního ohrožení života a zdraví je úplně jedno, na kterou složku se volající obrátí (ideálně zase na linku tísňového volání), pojede ten, kdo je zrovna po ruce a po eliminaci bezprostřední hrozby už si to mezi sebou předají.

Aktuální čísla - telefon na Obvodní oddělení PČR Dobříš je 974879720.

Pokud je ale hlídka v terénu, nemusí se dotyčný nikomu dovolat, čili je zase lepší se obracet na linku 158.

Naše OOP má na starosti území o rozloze cca 350 km², takže hlídka nemusí být v daný okamžik zrovna po ruce a operační středisko pošle hlídku z jiného oddělení, která je v tu chvíli volná a v přijatelné dojezdové vzdálenosti.

Strž. Alena Kovaříková, zástupkyně velitele MP Dobříš dodává, že prioritním úkolem, MP - je zabezpečování místních záležitostí veřejného pořádku, i podle Obecně závazných vyhlášek města. Tato činnost je zaměřena především do oblasti přestupků, která je převažující částí služební činnosti strážníků.

Zdroj: Město Dobříš.

Připravil autor: Miroslav Galko - RegionálníMagazíny.cz.

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | registrace | mapa stránek | diskuzní fórum