Hledat

Fotogalerie

Nejnovější fotka

fotogalerie

Menu




Reklamní partner

Klub BONUS

YouTube TV

TOPlist



Prvorepublikový Letohrádek sv. Vojtěch je DestinaCZí 2018

25. července 2018 - zdroj Vysočina Tourism

Prvorepublikový Letohrádek sv. Vojtěch je DestinaCZí 2018

Prvorepublikový Letohrádek sv. Vojtěch v Počátkách na Pelhřimovsku získal nejvíce hlasů v šestém ročníku soutěže o nejoblíbenější destinaci České republiky v kategorii ČS100. Svůj hlas mu dalo bezmála tři a půl tisíce hlasujících, kteří rozhodli o nejoblíbenějším místu spojeném se stým výročím založení Československé republiky.

„Za Vysočinu vždy nominujeme zajímavá místa s turistickým potenciálem s cílem podpořit domácí cestovní ruch a poukázat na jedinečná místa našeho kraje, která rozhodně stojí za to navštívit," informoval ředitel Vysočina Tourism Tomáš Čihák, jehož organizace do tří kategorií - Česko jede, Trendy a novinky, ČS100 nominovala hned několik turisticky atraktivních míst napříč Vysočinou. Nejlépe si za Vysočinu vedl právě Letohrádek sv. Vojtěch, který v soutěži vyhlašované agenturou CzechTourism získal pomyslné zlato.

Prvorepublikový Letohrádek sv. Vojtěch je DestinaCZí 2018, foto Vysočina Tourism

Původně Fáčkův mlýn, dnes Letohrádek svatý Vojtěch nabízí ubytování jako za starých časů. Je ideálním místem pro náročné hosty, které nejen přítomnost komorníků a služebných okamžitě přenáší do doby první republiky. Apartmány se jmenují po slavných prvorepublikových herečkách a hercích, a tak se návštěvníci mohou zabydlet u Vlasty Buriana nebo Lídy Baarové. Dobová je i kuchyně stylové restaurace, kde si pochutnáte na svíčkové, kachním stehýnku nebo třeba borůvkových knedlících. „Téma první republiky bylo delší čas opomíjené, a tak je příjemné, že letošní stoleté výročí tuto dobu připomíná, vrací se do módy a ukazuje, jaká ta doba tenkrát byla," pochvaluje si jak vítězství v soutěži, tak letošní významné turistické téma majitel letohrádku Pavel Beneš. Sám nejprve uvažoval, že bude objekt využívat jen pro své soukromé potřeby. „Bylo by škoda se o tu atmosféru nepodělit, a tak záměr otevřít brány letohrádku veřejnosti zvítězil," doplnil Pavel Beneš, který zároveň připomněl, že až do konce září je možné v areálu letohrádku zhlédnout výstavu Tři oříšky pro popelku, která se poté bude stěhovat zpátky na zámek Moritzburg nedaleko Drážďán, kde se pohádka natáčela.

Prvorepublikový Letohrádek sv. Vojtěch je DestinaCZí 2018, foto Vysočina Tourism

O soutěži DestinaCZe 2018

O titul nejlepší tuzemské turistické atraktivity soutěžili letošní finalisté od 14. května do 24. června. Po tuto dobu přidělovala veřejnost prostřednictvím webových stránek www.ceskozemepribehu.cz hlasy soutěžícím ve třech kategoriích: Česko jede, Trendy a novinky, ČS100. Rozdáno bylo celkem přes 40 000 hlasů. Absolutním vítězem letošního ročníku soutěže o nejoblíbenější destinaci České republiky, se stala Stezka korunami stromů - Krkonoše, která obsadila první místo v kategorii Trendy a novinky. Kategorii Česko jede, která představuje aktivní dovolenou, pak ovládla cyklostezka Ohře.

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | registrace | mapa stránek | diskuzní fórum