Hledat

Fotogalerie

Nejnovější fotka

fotogalerie

Menu




Reklamní partner

Klub BONUS

YouTube TV

TOPlist



ČOI předala zabavené padělky dětem

26. června 2018 - zdroj Česká obchodní inspekce

Jihočeská ČOI předala zabavené padělky dětem

Česká obchodní inspekce Jihočeského kraje a Vysočiny věnovala Výchovnému ústavu ve Žďáru nad Sázavou 785 kusů výrobků, které byly v rámci kontrolní činnosti zabaveny jako padělané zboží.

Regionální inspektorát ČOI pro Jihočeský kraj a Vysočinu předal v polovině měsíce června humanitární dar dětem z Výchovnému ústavu ve Žďáru na Sázavou. Jednalo se o 785 kusů výrobků, které byly v roce 2017 kontrolami ČOI zajištěny. Následně bylo rozhodnuto o jejich propadnutí státu z důvodu, že výrobky porušovaly práva duševního vlastnictví. Jednalo se o padělky známých značek. Dětem z ústavu tak byly předány textilní výrobky jako například bundy, mikiny, svetry, čepice, trika, trenýrky nebo také brýle a opasky.

ČOI předala zabavené padělky dětem

Česká obchodní inspekce Jihočeského kraje a Vysočiny provedla v roce 2017 celkem 193 kontrol, při kterých se zaměřila na dodržování zákazu nabídky, skladování nebo prodeje výrobků porušující práva duševního vlastnictví. Při těchto kontrolách bylo zajištěno celkem 5 012 kusů výrobků neoprávněně označených některou ochrannou známkou nebo se jednalo o rozmnoženiny pořízené bez souhlasu majitele autorských práv (CD, DVD). Toto zajištěné zboží mělo hodnotu originálů více než 13 milionů korun. Zabavené padělky obvykle čeká likvidace nebo po pravomocném rozhodnutí věnují dětským domovům, kojeneckým ústavům nebo jiným výchovným zařízením.

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | registrace | mapa stránek | diskuzní fórum