Hledat

Fotogalerie

Nejnovější fotka

fotogalerie

Menu




Reklamní partner

Klub BONUS

YouTube TV

TOPlist



Zásahy do dřevin

22. března 2024

BENEŠOV: Zásahy do dřevin

Pozor na nedovolené zásahy do dřevin.

V poslední době jsme se v Benešově setkali s nedovolenými zásahy do dřevin v rámci městských pozemků. Jistě v dobré víře se místní snažili zkultivovat okolí svého bydliště a stromy před novou sezónou ošetřit, některé zásahy však dřeviny mohou nenávratně poškodit. Na co si příště dát pozor?

FOTO: Příklad nevhodně ořezaného stromu (archiv města Benešov)

Bylo zjištěno, že někteří občané si sami neodborně ořezávají stromy, které jim stíní do oken, aniž by si uvědomovali možné negativní následky této činnosti. Je důležité si uvědomit, že neodborné ořezávání stromů může mít vážné důsledky nejen pro samotný strom, ale i pro okolní prostředí.

Vzhledem k tomu, že ořezávání stromů bez potřebných odborných znalostí a dovedností může vést k jejich nenávratnému poškození, rádi bychom vás upozornili na skutečnost, že jednání tohoto typu může být považováno za přestupek. V souladu se zákonem může být udělena pokuta.

Ošetřování dřevin a jejich případné kácení by vždy mělo být v souladu s Vyhláškou o ochraně dřevin a povolování jejich kácení (v úplném znění zde):

https://www.zakonyprolidi.cz/cs/2013-189

FOTO: Příklad vhodně ořezaného stromu (archiv města Benešov)

Cílem tohoto upozornění není pouze varovat před možnými právními následky, ale především zdůraznit význam respektování stromů a ochranu našeho životního prostředí. V případě, že máte zájem o ořezání stromu, který vám stíní do oken či jinak překáží a nachází se přitom na městském pozemku, obraťte se prosím přímo na město Benešov (viz kontakt níže) nebo podnět nahlaste prostřednictvím Hlášení závad. My stav dřeviny ve spolupráci s arboristou zhodnotíme, a ten případně navrhne a zajistí odborné ořezání.

V případě jakýchkoli dotazů či nejasností ohledně tohoto tématu nás prosím kontaktujte.

Děkujeme za pochopení a spolupráci.

Zdroj: Město Benešov.

Připravil autor: Miroslav Galko - RegionálníMagazíny.cz.

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | registrace | mapa stránek | diskuzní fórum