Hledat

Fotogalerie

Nejnovější fotka

fotogalerie

Menu




Reklamní partner

Klub BONUS

YouTube TV

TOPlist



Školní ulice

27. září 2024

BENEŠOV: Školní ulice

Školní ulice u ZŠ Jiráskova. V návaznosti na iniciativy spojené s Evropským týdnem mobility bude ve dnech od 30. září do 4. října 2024 realizován pilotní projekt s názvem „Školní ulice“, zaměřený na zlepšení bezpečnosti a kvality prostředí před základní školou v ulici Jiráskova.

V rámci tohoto projektu dojde každé ráno mezi 7:30 a 8:00 k uzavření této ulice pro automobilovou dopravu, přičemž výjimku budou tvořit pouze vozidla integrovaného záchranného systému a městské hromadné dopravy.

Tento krok má za cíl vytvořit bezpečnější a klidnější prostor pro děti, které do školy přicházejí pěšky, a přispět ke snížení dopravní zátěže v okolí školy během ranní špičky. Pro rodiče, kteří své děti běžně vozí autem, jsou připravena záchytná parkoviště v areálech pivovaru Ferdinand, Táborských kasáren a KV elektro. Z těchto lokalit je možné dojít pěšky do školy. Bude také možné, stejně jako obvykle, využít veřejnou dopravu, jejíž zastávka je umístěna přímo před školou.

Věříme, že tento projekt nejen zvýší bezpečnost dětí, ale také podpoří jejich rozvoj zdravějších pohybových návyků při každodenní cestě do školy. Zároveň tím aktivně přispějeme k propagaci udržitelné mobility, jednoho z ústředních témat Evropského týdne mobility, a nabídneme rodičům i dětem alternativní, ekologicky šetrné způsoby dopravy.

Zdroj: Město Benešov.

Připravil autor: Miroslav Galko - RegionálníMagazíny.cz.

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | registrace | mapa stránek | diskuzní fórum